Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

13 χρόνια μετά, ο Κατσουράνης παραμένει ακάλυπτος...

13 χρόνια μετά, ο Κατσουράνης παραμένει ακάλυπτος...
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 - 17:28

13 χρονιά μετά, η Αθλητική διαπλοκή αποδεικνύει και στους πλέον δύσπιστους γιατί ο Κατσουράνης δεν καλύφθηκε ποτέ...

Δεκατρία χρόνια συμπληρώθηκαν από το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2010/11, στο οποίο σηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών για την ακύρωση του γκολ που σημείωσε ο Κώστας Κατσουράνης του Παναθηναϊκού στο 81' της αναμέτρησης με το σκορ στο 1-1.

«Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» κραυγάζουν ακόμα και σήμερα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αμφισβητώντας ένα πεντακάθαρο, κρυστάλλινο και σπαθάτο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Η Αθλητική διαπλοκή διαφωνεί ότι καλυπτόταν ο Κατσουράνης και τεκμηριώνει.

Στο παρόν άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα εξής δεδομένα: Πρώτον, την αλήθεια για τις εκτεταμένες διαιτητικές σφαγές εκείνης της σεζόν προς όφελος του Παναθηναϊκού, δεύτερον, τον ονειρικό για το τριφύλλι ορισμό του Καλόπουλου στο περίφημο ντέρμπι, τρίτον την αλήθεια για την περίφημη φάση του γκολ του Κατσουράνη και τέταρτον τα πραγματικά «κάλυπτα κι εγώ» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που σπάνια μνημονεύονται.

1. ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2010/11

Την ημέρα που διεξήχθη το ντέρμπι του Κατσουράνη, η βαθμολογία του πρωταθλήματος ήταν αλλοιωμένη αισχρά προς όφελος του Παναθηναϊκού, καθώς η σεζόν 2010/11 στιγματίστηκε από πρωτοφανείς διαιτητικές σφαγές με ευνοημένο το τριφύλλι. Θυμηθείτε:

(1) 2η αγωνιστική
11/09/2010: Άρης-Παναθηναϊκός 0-1

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Μόλις την δεύτερη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης», νικώντας τον Άρη με σκορ 0-1, χάρη σε ένα ανύπαρκτο, πέτσινο πέναλτι που κέρδισε ο βουτηχτής Βύντρα από τον Χαβίτο του Άρη. Διαιτητής ο Δαλούκας.

Την επομένη, ο αθλητικός Τύπος της χώρας βοούσε:

Ωστόσο, η «Πράσινη» πανηγύριζε, με τίτλο: «Έτσι πονάει η Λεωφόρος» και γράφοντας «πρώτος με το σπαθί του ο Παναθηναϊκός», «πέρασε μάγκικα από το Βικελίδης» και «πανάξια νίκη»:

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

(2) 8η αγωνιστική
30/10/2010: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για τον πρώτο γύρο, τα διαιτητικά λάθη διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, προς όφελος φυσικά του τριφυλλιού.

- Στο 3' ο Κάκος δεν απέβαλε τον Χριστοδουλόπουλο για αγκωνιά στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

- Στο 59' δεν δόθηκε πέναλτι του Ολυμπιακού σε σπρώξιμο του Σπυρόπουλου εντός περιοχής.

- Όμως, η πιο καραμπινάτη αλλοίωση συνέβη στο 63', όταν ο Σισέ κέρδισε πέναλτι με το σκορ στο 1-1. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μάλιστα, στη φάση αυτή, αποβλήθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης.

Προσπερνάμε ότι δεν υπάρχει πέναλτι, γιατί ο Παπαδόπουλος βρήκε μπάλα και εστιάζουμε στο καραμπινάτο οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Όπως βλέπετε στο στιγμιότυπο που ακολουθεί, ο Σισέ τροφοδοτεί τον Γκαρσία που είναι πεντακάθαρα ακάλυπτος για να ακολουθήσει νέα πάσα στον Σισέ που κέρδισε το πέναλτι:

Το πέναλτι δόθηκε, ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες και το αποτέλεσμα αλλοιώθηκε...

Την επομένη, η «Πράσινη» έγραφε για «Άγριο Σι-σεξ»...

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

(3) 13η αγωνιστική
04/12/2010: Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)

Η «μπουγάδα» ζει και βασιλεύει και επόμενο θύμα της είναι ο Πανσερραϊκός που κατακρεουργείται στο ΟΑΚΑ:

Τα Νέα, 06/12/2010

Μάλιστα, η ομάδα των Σερρών εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «αλλοίωση αποτελέσματος»:

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

(4) 18η αγωνιστική
16/01/2011: Παναθηναϊκός-Καβάλα 4-2

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Στον εντός έδρας αγώνα της 18ης αγωνιστικής με την Καβάλα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι με τον Νίνη στο 63' και ενώ το σκορ στο 2-2. Έτσι «ξεκλείδωσε» το τρίποντο της νίκης. Επίσης, δεν δόθηκαν δύο καθαρά πέναλτι υπέρ της Καβάλας.

Τα Νέα, 17/01/2011:

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

(5) 19η αγωνιστική
23/01/2011: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Μία ακόμα πρωτοφανής διαιτητική σφαγή συνέβη την ακριβώς επόμενη αγωνιστική με τον Τάσο Κάκο να σφυρίζει ένα πέτσινο πέναλτι υπέρ του Πεναλτιακού Αθηνών στο 55'. Χάρη στο πέναλτι, ο Σισέ ισοφάρισε σε 1-1 και το τριφύλλι πήρε έναν πέτσινο βαθμό:

Τα Νέα, 24/01/2011

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

Ταυτόχρονα, εκτός από το πρωτοφανές και χυδαίο σπρώξιμο του Παναθηναϊκού, η διαιτησία πετσόκοβε τον Ολυμπιακό.

- Στον αγώνα της 10ης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Τοροσίδη στο 22' και ο Ολυμπιακός πήρε τελικά τη νίκη στο τέλος της αναμέτρησης.

- Στον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ανακόπηκε τετ α τετ του Ρόμενταλ στο 54' για υπόδειξη ανύπαρκτου οφσαίντ, ενώ το γκολ της νίκης της ΑΕΚ στο 90' σημειώθηκε με τη βοήθεια ενός καπνογόνου που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και εμπόδισε τους παίκτες του Ολυμπιακού να μαρκάρουν τον Μπλάνκο!

- Στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, δεν αποβλήθηκε ο Ντε Ολιβέρα του Ατρομήτου, ο οποίος πάτησε τον Φουστέρ και κατόπιν του έδωσε αγκωνιά στο πρόσωπο! Όλα αυτά στο 28' με το σκορ 0-0.

- Μοναδική εύνοια του Ολυμπιακού πριν το ντέρμπι του Κατσουράνη, ήταν το ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Φουστέρ στον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 19η αγωνιστική. Στην ίδια αναμέτρηση όμως, δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό σε τράβηγμα του Τοροσίδη εντός περιοχής στο 10'.

Το «ντέρμπι του Κατσουράνη» διεξήχθη την 23η αγωνιστική, δηλαδή επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός είχε ευνοηθεί προκλητικά σε τουλάχιστον πέντε αγώνες, χωρίς να έχει αδικηθεί πουθενά. Είχε πάρει τουλάχιστον εννέα πέτσινους βαθμούς. Ο Ολυμπιακός είχε αδικηθεί σε τέσσερις αγώνες και είχε ευνοηθεί μόλις μία φορά σε αγώνα με μοιρασμένα λάθη.

Παρόλα αυτά, η βαθμολογία πριν το «Κατσουράνειο» ντέρμπι, έφερνε τον Ολυμπιακό επτά βαθμούς μπροστά από τον Παναθηναϊκό.

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

Μάλιστα, την ίδια σεζόν, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική των playoffs κατάταξης με 1-0 και κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, στερώντας το από τον δικέφαλο του βορρά, χάρη σε γκολ-οφσαίντ του Ζιλμπέρτο Σίλβα (διαιτητής: Κάκος, βοηθός: Τάτσης).

2. Ο ΟΝΕΙΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ορισμός του Δημήτρη Καλόπουλου από τον σύνδεσμο Θεσσαλονίκης για να διευθύνει το «Κατσουράνειο ντέρμπι», ήταν βγαλμένος από τα πιο «υγρά» όνειρα των οπαδών του Παναθηναϊκού. Σαν να λέμε Αναστόπουλος στο μπάσκετ!

Ο ίδιος διαιτητής είχε ευνοήσει τρομερά το τριφύλλι σε δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ένα τη σεζόν 2005/06 και ένα τη σεζόν 2007/08, καταλογίζοντας πέτσινα πέναλτι μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Θυμηθείτε:

ΣΕΖΟΝ 2005/06
16η αγωνιστική

15/01/2006: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

Τη σεζόν 2005/06, ο Καλόπουλος δίνει ανύπαρκτο πέναλτι στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο 21' με το σκορ 0-0. Το τριφύλλι ανοίγει το σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και νίκησε με 3-2, νικώντας και τον Καλόπουλο. Το βίντεο, η περιγραφή του εκφωνητή και τα δημοσιεύματα των ουδέτερων πολιτικών εφημερίδων, τα λένε όλα:

Τα Νέα, 16/01/2006:

ΣΕΖΟΝ 2007/08
16η αγωνιστική

13/01/2008: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

Ακριβώς δύο χρόνια μετά, στο ίδιο γήπεδο, ο ίδιος διαιτητής καταλόγισε πέτσινο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, σε χέρι στήριξης του Άντζα. Στον κανονισμό διαιτησίας, υπάρχει αναφορά σε αυτήν ακριβώς τη φάση, ως περίπτωση μη καταλογισμού πέναλτι:

Στον ίδιο αγώνα, δεν ακυρώθηκε γκολ του Παναθηναϊκού, το οποίο προήλθε από άκυρη ασίστ του Σαλπιγγίδη, καθώς η μπάλα είχε περάσει εμφανώς όλη άουτ. Επίσης, δεν δόθηκε πέναλτι στον Ολυμπιακό στο 77' για χέρι του Ίβανσιτς εντός περιοχής μετά από σέντρα του Σίσιτς.

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

Ο ίδιος διαιτητής είχε ευνοήσει τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στην Κρήτη τη σεζόν 2003/04 (τελικό σκορ 1-3), καθώς δεν καταλόγισε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ανατροπή του Μπελεβώνη από τον Μάριτς με το σκορ στο 0-0 («Δούρειο» πρωτάθλημα).

3. Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ

Περνάμε στην επίμαχη φάση με το γκολ του Κατσουράνη. Το γκολ αυτό προήλθε, όχι από ένα, αλλά από δύο ανύπαρκτα κόρνερ!

Στο πρώτο βίντεο, βλέπουμε ότι ο Σίλβα κάνει πεντακάθαρο φάουλ στον Μέλμπεργκ για κίτρινη κάρτα, αλλά δεν καταλογίστηκε και δόθηκε κόρνερ υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στο δεύτερο βίντεο, βλέπουμε ότι, αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ, δίνεται απευθείας νέο κόρνερ, παρότι η μπάλα βγήκε έξω από τον Καντέ του Παναθηναϊκού:

Από αυτό το δεύτερο κόρνερ, προήλθε το περίφημο κόρνερ του Κατσουράνη.

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

4. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ «ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΕΓΩ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κόντρα στη σπέκουλα, σας θυμίζουμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και αισχρά «κάλυπτα κι εγώ» του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα χυδαίο γκολ με το οποίο νίκησε κάποτε ο Παναθηναϊκός τον Άρη:

Α. «ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ»

Συνολικά πέντε παίκτες του Παναθηναϊκού και ο τερματοφύλακας κάλυπταν τον Μητρόπουλο που έβγαινε τετ α τετ σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Δεύτερος και καταϊδρωμένος ο Κατσουράνης που καλυπτόταν από τρεις συν τον τερματοφύλακα...

Β. «ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΜΠΑ»

Σεζόν 1998/99: Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-1.Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα «κάλυπτα κι εγώ». Bonus: Το πέτσινο πέναλτι νίκης στις καθυστερήσεις. Όλα αυτά στα χρόνια «της παράγκας του Θωμά»...

Γ. «ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΜΠΡΟΥΣΤΕΡ»

Σεζόν 1998/99: Παναθηναϊκός-Ιωνικός 2-1. Δείτε την υπόδειξη οφσάιντ που ακύρωσε το γκολ του Μπρούστερ, ενώ ο Ιωνικός είχε ήδη ανοίξει το σκορ:

Δ. «ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΤΖΙΟΒΑΝΙ»

Σεζόν 1999/00: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0. Δείτε την υπόδειξη οφσάιντ σε τετ α τετ του Τζιοβάνι:

Ε. ΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ Ο ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ;

Σεζόν 1996/97: Παναθηναϊκός Άρης 1-0. Δείτε το γκολ της ντροπής με το οποίο νίκησε ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις:

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

ΣΤ. «ΚΑΛΥΠΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟ 1997

Θυμηθείτε ένα ακόμα χαρακτηριστικό «κάλυπτα κι εγώ», με θύμα τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όταν κόπηκε τετ α τετ του Αλεξανδρή, στα χρόνια «της παράγκας που έστηνε και τα σημαιάκια του κόρνερ»:

ΕΠΙΜΥΘΙΟ

13 χρόνια μετά, διαβάζουμε ακόμα για το «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» και το «το ντέρμπι του Καλόπουλου».

Κανείς όμως δεν κάνει όμως τον κόπο να αναφέρει τις σφαγές που πήγαν τρένο τον Παναθηναϊκό όλη τη σεζόν, όπως είχε συμβεί και στην αμέσως προηγούμενη σεζόν της «μπουγάδας». Κανείς δεν μνημονεύει τις κακές διαιτησίες που υπέστη ο Ολυμπιακός την ίδια σεζόν. Κανείς δεν μιλάει για τις διαιτησίες του Καλόπουλου που απολάβανε διαχρονικά ο Παναθηναϊκός. Κανείς δεν μπαίνει στην ουσία της φάσης που προήλθε από δύο ανύπαρκτα κόρνερ. Κανείς δεν απολογείται για τα πραγματικά ακάλυπτα αίσχη του Ελληνικού ποδοσφαίρου...

Οπότε μετά από όλα αυτά, εμείς έχουμε να σας θέσουμε ένα ερώτημα:

Τι λέτε; Καλυπτόταν ο Κατσουράνης τελικά;

Διαβάστε επίσης

Χάρτινοι μέχρι το μεδούλι!

Χάρτινοι μέχρι το μεδούλι!

Η νέα «χάρτινη» επιτυχία του Παναθηναϊκού στο λιγκ καπ του βόλεϊ απέναντι στον κυπελλούχο Ευρώπης και πρωταθλητή Ελλάδας και οι δύο διαφορετικοί κόσμοι του ερασιτεχνικού αθλητισμού: Ο αιώνιος σπαθάτος και ο αιώνιος χάρτινος...

«Παράγκα-Εξυγίανση» vs «Φάρος-Μέχρι Τέλους»: Οι αριθμοί ξεμπροστιάζουν τις παράγκες!

«Παράγκα-Εξυγίανση» vs «Φάρος-Μέχρι Τέλους»: Οι αριθμοί ξεμπροστιάζουν τις παράγκες!

Έφυγε η υποτιθέμενη «παράγκα» στο ποδόσφαιρο; Ο Ολυμπιακός παρέμεινε κυρίαρχος στους τίτλους. Έφυγε ο φάρος στο μπάσκετ; Ο Παναθηναϊκός βυθίστηκε! 4-0 οι τίτλοι στο ποδόσφαιρο, 7-0 στο μπάσκετ. Ποιες ήταν οι πραγματικές παράγκες; Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Περνάγατε ωραία, μαζί με τον Σπανέα!

Περνάγατε ωραία, μαζί με τον Σπανέα!

Σαν σήμερα, το αίσχος Σπανέα. Η Αθλητική διαπλοκή δεν ξεχνάει και παρουσιάζει άγνωστα ντοκουμέντα για μία ακόμα σκοτεινή σελίδα του Ελληνικού ποδοσφαίρου από τις «αγνές» κλεμμένες Κυριακές...