Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΑΕΚ στο φώτο φίνις: 7/14 αγώνες και 21/42 βαθμούς κρίνονται με συμμάχους!

Η ΑΕΚ στο φώτο φίνις: 7/14 αγώνες και 21/42 βαθμούς κρίνονται με συμμάχους!
Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024 - 14:12

Οι 7/14 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος βρίσκουν την ΑΕΚ απέναντι σε Λαμία, Άρη, Κηφισιά και εκεί κρίνονται οι 21/42 βαθμοί! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει το ενδιαφέρον πρόγραμμα της ΑΕΚ στο τέλος της κανονικής περιόδου και στα play offs.

Το πρωτάθλημα της Super League μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του. Οι τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου βρίσκονται σε εξέλιξη και θα δώσουν σύντομα τη σκυτάλη στις 10 αγωνιστικές των playoffs, όπου θα κριθεί ο τίτλος.

Στην παρούσα φάση, η ΑΕΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 58 βαθμούς, αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον η εξέλιξη των αγωνιστικών.

Ως γνωστόν, η ΑΕΚ διατηρεί καλές συμμαχικές σχέσεις με διάφορες ΠΑΕ στην Super League. Στην παρούσα φάση, οι πιο στενές συμμαχικές σχέσεις της Ένωσης είναι με Λαμία, Άρη και Κηφισιά. Αυτό προκύπτει και από την κοινή στάση των ομάδων στις ψηφοφορίες της λίγκας, ενώ το έχουμε διαβάσει και σε πλήθος σχετικών δημοσιευμάτων.

Φυσικά εμείς δεν θεωρούμε ότι οι συμμαχικές σχέσεις είναι κάτι κακό. Ίσα-ίσα που μπορεί να είναι και καλό για το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται. Όπως και να έχει, είναι εντυπωσιακό ότι στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, θα έχουμε συμμαχικές μάχες.

Η πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν (οι 4 τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου και οι 10 αγωνιστικές των playoffs), βρίσκουν την Ένωση απέναντι σε ομάδες με τις οποίες διατηρεί καλές διοικητικές σχέσεις. Πρόκειται για 7/14 αγώνες, δηλαδή το 50% των αναμετρήσεων, στις οποίες θα κριθεί ο τίτλος.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με το κλείσιμο της κανονικής περιόδου, η ΑΕΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους τρεις στενούς της συμμάχους, Κηφισιά, Λαμία και Άρη.

Οι αναμετρήσεις είναι οι εξής:

23η αγωνιστική: ΑΕΚ-Κηφισιά 3-0.

24η αγωνιστική: Λαμία-ΑΕΚ 1-3.

26η αγωνιστική: Άρης-ΑΕΚ (03/03).

Στη συνέχεια, επίκεινται τα playoffs, όπου θα βρίσκονται Άρης και Λαμία, οι οποίοι δεν έχουν κανένα ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο, αφού η υπόθεση «Ευρώπη» αφορά τους τρεις πρώτους και ίσως τον τέταρτο, αλλά σίγουρα όχι τον πέμπτο και τον έκτο.

Στόχος του Άρη είναι το κύπελλο, τόσο ως τίτλος, όσο και ως ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η δε Λαμία δεν έχει καμία πιθανότητα για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό ότι θα δώσουν πιθανότατα το παρών στο ραντεβού των μεγάλων του βαθμολογικού πίνακα.

Έτσι, η ΑΕΚ θα κληθεί να δώσει τους τέσσερις από τους δέκα αγώνες των playoffs, δηλαδή το 40%, απέναντι σε δύο ομάδες με τις οποίες διατηρεί καλές διοικητικές σχέσεις και αυτό οπωσδήποτε αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της τοξικότητας.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Εν όψει των play offs, αξίζει να ρίξουμε μία ματιά στα στοιχεία της πρόσφατης προϊστορίας. Την τελευταία τετραετία, η ΑΕΚ είναι αήττητη απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας και έχει το απόλυτο με 8/8 νίκες και τέρματα, 19-1!

2020/21
ΑΕΚ-Λαμία 3-0
Λαμία-ΑΕΚ 0-1

2021/22
ΑΕΚ-Λαμία 1-0
Λαμία-ΑΕΚ 0-2

2022/23
Λαμία-ΑΕΚ 0-3
ΑΕΚ-Λαμία 3-0

2023/24
ΑΕΚ-Λαμία 3-0
Λαμία-ΑΕΚ 1-3.

Σε ό,τι αφορά τον Άρη, παρότι οι αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, ανάγονται θεωρητικά σε επίπεδο ντέρμπι, εν τούτοις τα δύο τελευταία χρόνια, η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ που έχει το απόλυτο με 5 νίκες σε 5 αγώνες στο πρωτάθλημα και τέρματα 11-2:

2022/23
Άρης-ΑΕΚ 0-2
ΑΕΚ-Άρης 3-0
ΑΕΚ-Άρης 3-1 (playoffs)
Άρης-ΑΕΚ 1-2 (playoffs)

2023/24
ΑΕΚ-Άρης 1-0.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΙΛΟΥΛΗ

Αναφορικά με τις καλές διοικητικές σχέσεις της ΑΕΚ με την Λαμία, είναι χαρακτηριστικά όσα συνέβησαν μετά την αποκάλυψη του προπονητή της Λαμίας Λεωνίδα Βόκολου ότι έθεσε εκτός αποστολής της Λαμίας για τον αγώνα με την ΑΕΚ τον Σωτήρη Τσιλούλη, επειδή έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον δικέφαλο!

Παρ' ότι η αποκάλυψη αυτή αφορούσε τις διαπραγματεύσεις ΑΕΚ-Τσιλούλη και δεν έθιγε στο παραμικρό την Λαμία, εν τούτοις διαβάσαμε πλήθος ρεπορτάζ ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και δήμαρχος Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ήταν εξοργισμένος με τον προπονητή και ότι μπορεί να τον απομακρύνει από τον πάγκο της ομάδας!

Εν τέλει, το σενάριο αυτό δεν επικράτησε. Άλλωστε, η πορεία του Βόκολου στην Λαμία, είναι απόλυτα επιτυχημένη και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, μέχρι προχθές. Θυμίζουμε τα αποτελέσματά της Λαμίας στους πέντε τελευταίους αγώνες, πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, από την οποία ηττήθηκε με 1-3:

- Λαμία-Κηφισιά 4-1

- Παναιτωλικός-Λαμία 1-2

- ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-4

- Λαμία-Αστέρας Τρίπολης 2-1

- Παναθηναϊκός-Λαμία 2-2.

Τέσσερις νίκες με δύο τεσσάρες, ενώ είχε προηγηθεί και νίκη επί του Ολυμπιακού. Αλησμόνητη ήταν φυσικά και η ισοπαλία στη Λεωφόρο με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο! Ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε σοκ στον Παναθηναϊκό και μετά τη λήξη του αγώνα, ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε καταγγελία για τη διαιτησία και τις «θυγατρικές». Για τις δηλώσεις του αυτές, κλήθηκε να καταθέσει στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Τα playoffs πλησιάζουν λοιπόν και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις μεγάλες μάχες!

Διαβάστε επίσης

CAS: Ερυθρόλευκη δικαίωση, ισόβια πράσινη ρετσινιά!

CAS: Ερυθρόλευκη δικαίωση, ισόβια πράσινη ρετσινιά!

Το διεθνές δικαστήριο έστειλε ηχηρό μήνυμα και η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την απόφαση για την υπόθεση Χουάνκαρ και το χρονολογίο με τα ντοκουμέντα για την ντροπιαστική υπόθεση που στιγμάτισε ισόβια τον Παναθηναϊκό.