Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη: 55/57 τελικοί πρωταθλημάτων-80% κατακτήσεις!

Εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη: 55/57 τελικοί πρωταθλημάτων-80% κατακτήσεις!
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 - 10:59

Ποσοστά που αφήνουν με ανοιχτό το στόμα στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη στον ερασιτέχνη! Σε 57 τελικούς playoffs σε πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός απουσίασε μόνο 2 φορές, ενώ οι κατακτήσεις αγγίζουν το 80%! Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα εντυπωσιακά στατιστικά και τη «φτώχεια» τελικών και τίτλων στον ερασιτέχνη ΠΑΟ...

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε χθες στους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών μετά τη νίκη επί του Μίλωνα στον πέμπτο ημιτελικό της Volleyleague με 3-0 σετ.

Μετά από αυτή την πρόκριση, σας παρουσιάζουμε τα στατιστικά των Ερυθρόλευκων στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη που ξεκίνησε τη σεζόν 2010/11 και μετράει ήδη 14 χρόνια.

Τα ποσοστά εντυπωσιάζουν, τόσο στον τομέα των συμμετοχών στους τελικούς πρωταθλημάτων, όσο και στον τομέα των κατακτήσεων.

1. ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
55/57 (96,5%) Vs 13/43 (30,23%) !

Πρώτο στοιχείο που παρουσιάζουμε, είναι οι συμμετοχές σε τελικούς πρωταθλημάτων. Υπολογίζουμε τις χρονιές που διεξήχθησαν τελικοί και όχι τις απονομές της εποχής του covid ή απονομές κανονικής περιόδου.

Στην περίοδο Μαρινάκη-Κουντούρη (2010 έως σήμερα), οι τελικοί playoffs πρωταθλημάτων είναι 57 στα ομαδικά αθλήματα (βόλεϊ ανδρών/γυναικών, πόλο ανδρών/γυναικών, μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ ανδρών), στις σεζόν με συμμετοχή του Ολυμπιακού. Από αυτούς τους 57 τελικούς, οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους 55, δηλαδή ένα ποσοστό-μαμούθ 96,49 %!

Μόλις σε δύο περιπτώσεις δεν συμμετείχε ο Ολυμπιακός σε τελικό πρωταθλήματος της εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη. Πρόκειται για το βόλεϊ ανδρών στις σεζόν 2011/12 (Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου) και 2015/16 (ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου).

Σε όλους τους άλλους τελικούς πρωταθλήματος του βόλεϊ ανδρών, ο Ολυμπιακός ήταν παρών, όπως ήταν παρών και στο 100% (!) των τελικών πρωταθλήματος σε όλα τα άλλα αθλήματα (βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, μπάσκετ γυναικών, χάντμπολ ανδρών).

Αναλυτικότερα:

- Βόλεϊ ανδρών: 10 συμμετοχές σε 12 τελικούς.

- Βόλεϊ γυναικών: 9 συμμετοχές σε 9 τελικούς.

- Πόλο ανδρών: 12 συμμετοχές σε 12 τελικούς.

- Πόλο γυναικών: 13 συμμετοχές σε 13 τελικούς.

- Μπάσκετ γυναικών: 7 συμμετοχές σε 7 τελικούς.

- Χάντμπολ ανδρών: 4 συμμετοχές σε 4 τελικούς.

Σύνολο: 55 συμμετοχές σε 57 τελικούς (96,49%).

Η φετινή σεζόν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένονται και άλλες συμμετοχές σε τελικούς πρωταθλημάτων, καθώς μόνο στο βόλεϊ ανδρών, έχει κριθεί η συμμετοχή στον τελικό.

Την ίδια περίοδο (2010 έως σήμερα), ο Παναθηναϊκός συμμετείχε σε 43 διοργανώσεις στα ομαδικά αθλήματα στις χρονιές που διεξήχθησαν τελικοί πρωταθλήματος (δεδομένου ότι δεν έχει τμήματα πόλο γυναικών και χάντμπολ).

Από τις 43 συμμετοχές του, προκρίθηκε μόλις 13 φορές στους τελικούς. Το ποσοστό δηλαδή, ανέρχεται σε 30,23%.

Αναλυτικότερα:

- Βόλεϊ ανδρών: 2 συμμετοχές σε 12 τελικούς.

- Βόλεϊ γυναικών: 3 συμμετοχές σε 9 τελικούς.

- Πόλο ανδρών: 1 συμμετοχή σε 12 τελικούς.

- Μπάσκετ γυναικών: 7 συμμετοχές σε 10 τελικούς.

Σύνολο: 13 συμμετοχές σε 43 τελικούς (30,23 %).

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο συλλόγους είναι χαοτική. Τα ποσοστά 96,49% έναντι 30,23% αποδίδουν μία διαφορά σχεδόν εβδομήντα μονάδων, η οποία μαρτυρά πολλά...

2. ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
43/54 Vs 6/13 !

Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί οι 54 σειρές των τελικών στις οποίες συμμετείχε ο Ολυμπιακός (καθώς η φετινή σειρά τελικών του βόλεϊ ανδρών στην οποία προκρίθηκε, αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα).

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν νικήσει συνολικά στις 43 από τις 54 σειρές! Δηλαδή το ποσοστό κατακτήσεων του Ολυμπιακού στις χρονιές με τελικούς (που είναι η συντριπτική πλειοψηφία), αγγίζει το 80%!

Αναλυτικότερα:

- Βόλεϊ ανδρών: 5 κατακτήσεις σε 9 τελικούς.

- Βόλεϊ γυναικών: 7 κατακτήσεις σε 9 τελικούς.

- Πόλο ανδρών: 11 κατακτήσεις σε 12 τελικούς.

- Πόλο γυναικών: 11 κατακτήσεις σε 13 τελικούς.

- Μπάσκετ γυναικών: 6 κατακτήσεις σε 7 τελικούς.

- Χάντμπολ ανδρών: 3 κατακτήσεις σε 4 τελικούς.

Σύνολο: 43 κατακτήσεις σε 54 διεξαχθείσες σειρές τελικών (79,62%).

Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, από τις 12 συμμετοχές του σε σειρές τελικών (η φετινή στο βόλεϊ ανδρών εκκρεμεί), αναδείχθηκε πρωταθλητής μόλις τις 5 φορές. Το ποσοστό μετά βίας ξεπερνάει το 40%.

- Βόλεϊ ανδρών: 1 κατάκτηση σε 1 τελικό.

- Βόλεϊ γυναικών: 2 κατακτήσεις σε 3 τελικούς.

- Πόλο ανδρών: 0 κατακτήσεις σε 1 τελικό.

- Μπάσκετ γυναικών: 2 κατακτήσεις σε 7 τελικούς.

Σύνολο: 5 κατακτήσεις σε 12 διεξαχθείσες σειρές τελικών (41,66 %).

Αν υπολογίσουμε μάλιστα τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε σύνολο σεζόν στις οποίες διοργανώθηκαν τελικοί για την εποχή αυτή και όχι μόνο στις χρονιές συμμετοχής στους τελικούς, ο Ολυμπιακός μετράει 43 κατακτήσεις σε 56 διοργανώσεις (ποσοστό 76,78%), ενώ ο Παναθηναϊκός καταρρέει με 5 κατακτήσεις σε 42 διοργανώσεις (ποσοστό μόλις 11,9%).

*Τα ποσοστά των κατακτήσεων, δεν συμπεριλαμβάνουν τη φετινή σειρά τελικών βόλεϊ ανδρών που εκκρεμεί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η γλώσσα των αριθμών μαρτυρά την αλήθεια. Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη έχτισε τη μεγαλύτερη δυναστεία στην ιστορία του αθλητισμού, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Φυσικά, ο μεγαλύτερος στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι πάντα ο καθρέφτης. Στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη, ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί συνολικά σε 19 ευρωπαϊκούς τελικούς και έχει κατακτήσει 10 ευρωπαϊκούς τίτλους σε 4 διαφορετικά τμήματα στον ομαδικό αθλητισμό. Την ίδια περίοδο, ο Παναθηναϊκός έχει μηδέν ευρωπαϊκούς τελικούς!

Το επίτευγμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός δραστηριοποιείται (και πρωταγωνιστεί) στα περισσότερα αθλήματα από κάθε άλλο σύλλογο, ενώ οι αντίπαλοί του επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα αθλήματα (ο Παναθηναϊκός σε βόλεϊ και μπάσκετ γυναικών, η ΑΕΚ στο χάντμπολ, ο ΠΑΟΚ σε χάντμπολ και ποδόσφαιρο γυναικών και η Βουλιαγμένη στο πόλο).

Αναλογιστείτε επίσης ότι ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός πληρώνει κανονικά την εφορία, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες Κουντούρη, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν. Συνεπώς, τα «ερυθρόλευκα» επιτεύγματα πραγματοποιούνται σε ένα καθεστώς αθέμιτου ανταγωνισμού συγκριτικά με αντιπάλους του συλλόγου και γι αυτό έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Λίγους μήνες πριν, είδαμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης στις κατακτήσεις τίτλων στα ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα, όντας πρώτος στην Ευρώπη, τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα, όσο και στα κύπελλα.

Σήμερα, είδαμε τα ποσοστά-μαμούθ του συλλόγου στις συμμετοχές σε τελικούς πρωταθλήματος και στις κατακτήσεις πρωταθλημάτων στον ομαδικό ερασιτεχνικό αθλητισμό στη χώρα μας, επί εποχής Μαρινάκη-Κουντούρη.

Στην αυγή της εκατονταετηρίδας του συλλόγου, αμφισβητεί πια κανείς ότι μιλάμε για τον απόλυτο αυτοκράτορα του αθλητισμού;

Διαβάστε επίσης

Βοά η Ευρώπη...

Βοά η Ευρώπη...

Η Μπαρτσελόνα προστίθεται στην «παρέα» των ομάδων που έχουν σφαγιαστεί φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι αντιδράσεις κορυφώνονται και η Ευρώπη βοά. Ως πότε θα συνεχιστεί το αίσχος;