Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η αγνή «οικογένεια» που βγάζει στη σέντρα αθλητές...

Η αγνή «οικογένεια» που βγάζει στη σέντρα αθλητές...
Τρίτη, 9 Απριλίου 2024 - 12:54

Ο Μπαρτζώκας, ο Πίτερς και η «Αγία Παναθηναϊκή οικογένεια» με τα «μπουκέτα» του Ράτζα, τις επιστροφές με πούλμαν, τις καταγγελίες του Μπέικον για μπράβους και τη στοχοποίηση αθλητών από τον προπονητή τους. Ανάλυση της υποκρισίας από την Αθλητική διαπλοκή.

Λίγες ώρες πέρασαν από τη γιγάντωση της προπαγάνδας για το κλίμα στον μπασκετικό Ολυμπιακό και ήρθε ο ίδιος ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν να βγάλει στη σέντρα αθλητή της ομάδας του ονομαστικά, αποδεικνύοντας στην πράξη ποια ομάδα έχει πραγματικά πρόβλημα στο κλίμα που υπάρχει.

Ήταν άλλη μία «αγνή», οικογενειακή στιγμή στις τάξεις του τριφυλλιού. Δεν είναι τυχαίο ότι το αφήγημα για την «οικογένεια» στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, προωθείται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες:

Για να είμαστε ειλικρινείς, όταν ακούμε τη λέξη «οικογένεια», αμέσως το μυαλό μας πηγαίνει συνειρμικά στο παρόν και το μέλλον του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Επικά σκηνικά όπως το ξύλο του Ντίνο Ράτζα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η επιστροφή της ομάδας με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη και οι καταγγελίες Μπέικον ότι του έστειλαν μπράβους, έχουν «ζυμώσει» μία διαχρονική αίσθηση οικογένειας στις τάξεις των «πράσινων».

Από την Κυριακή όμως, το γνωστό «πορτοκαλί» ντουέτο Κουβόπουλου-Μπούκουρα αποφάσισε να κάνει πάρτι με αφορμή την ανακάλυψη θέματος που αφορά τις σχέσεις Πίτερς-Μπαρτζώκα.

Σύμφωνα με τον Μπούκουρα, ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα φοβάται τη σπίθα που μπορεί να φέρει έκρηξη. Και είναι γνωστό ότι ο Μπούκουρας ξυπνάει και κοιμάται με το συμφέρον του Ολυμπιακού να είναι η μοναδική έγνοια στο προσκεφάλι του. Άρα μάλλον ο Μπαρτζώκας πρέπει να φύγει από τον Ολυμπιακό...

Επίσης, ο Μπούκουρας δείχνει να ανησυχεί για το τι θα συμβεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αν έρθουν οι ήττες:

Μία απάντηση την έλαβε πιθανώς χθες, χωρίς καν ήττα του Παναθηναϊκού στη Ρόδο, με τον Αταμάν να κατηγορεί έξαλλος τους παίκτες του, αλλά κυρίως να στοχοποιεί προσωπικά τον Λούκα Βιλντόζα.

Σε ό, τι αφορά τον Γιάννη Κουβόπουλο, ο μπασκετικός blogger του SDNA έκανε αναφορά για «προετοιμασία επανάστασης» στον Ολυμπιακό...

Ο κόσμος έχει πλέον ξυπνήσει. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι, κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ως αγαπημένη οικογένεια, μία ομάδα, στην οποία ο προπονητής στοχοποιεί ονομαστικά τους αθλητές του. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για οικογένεια σε μία ομάδα, στην οποία υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες για μπράβους σε αθλητές μετά από ήττες προ ολίγων μηνών.

Το ερώτημα του Μπούκουρα τι θα συμβεί όταν αρχίσουν οι ήττες στον Ολυμπιακό, μάλλον πρέπει να αντιστραφεί για το τι θα συμβεί στον Παναθηναϊκό. Για θυμηθείτε: Το ίδιο πανηγυρική ατμόσφαιρα βίωνε το τριφύλλι το 2017, όταν είχε κερδίσει και τότε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Euroleague. Μετά τη «σκούπα» όμως από τη Φενερμπαχτσέ, το μενού είχε επιστροφή από την Κωνσταντινούπολη... οδικώς!

Οι όμορφες οικογένειες όμορφα γκρεμίζονται τελικά. Και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ούτε την πρόσφατη στοχοποίηση του ίδιου του Αταμάν μετά τον χαμένο τελικό του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι μία: Η «οικογένεια» στον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι πάντα ένα προσωπείο που κρέμεται από μία κλωστή.

Για τον Αταμάν δεν είναι τίποτα να εκθέσει δημόσια έναν αθλητή του. Μπορεί να το επαναλάβει και αύριο.

Για τον Γιαννακόπουλο δεν είναι τίποτα να βρίσει τον Παναθηναϊκό και τη Θύρα 13 ή να στείλει πούλμαν για τους παίκτες του. Έτσι δεν θα είναι και τίποτα να απολύσει αύριο τον Αταμάν και να διακόψει το συμβόλαιο του Σλούκα, αν αυτό χρειαστεί ή αν στραβώσει η σεζόν και τα «ραφτικά» του έβδομου μείνουν στη μέση, παρά τη μυθική διαιτητική αβάντα.

Η ιστορία λοιπόν είναι πυξίδα. Και όταν η ιστορία σας βρίθει από μπουνιές στα αποδυτήρια, καταγγελίες για μπράβους, επιστροφές με πούλμαν και δημόσια στοχοποίηση αθλητών, είναι μάλλον αστείο να ασχολείστε με το αν έδωσε το χέρι του ο Πίτερς στον Μπαρτζώκα.

Διαβάστε επίσης

Η φυλάκιση στον Γεωργέα και το διαρκές ξεμπρόστιασμα της σκευωρίας του αιώνα

Η φυλάκιση στον Γεωργέα και το διαρκές ξεμπρόστιασμα της σκευωρίας του αιώνα

Τρία χρόνια μετά την αθώωση Μαρινάκη και Ολυμπιακού, ο Γεωργέας καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση για ψευδή κατάθεση. Όσο ο Κυριάκος Θωμαΐδης βγάζει αφρούς από το στόμα, η Αθλητική διαπλοκή θυμίζει τι είχε συμβεί...