Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΠΑΟ αργοσβήνει με την ευθύνη ενός...

Ο ΠΑΟ αργοσβήνει με την ευθύνη ενός...
Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024 - 14:20

Στις ιστορικές εβδομάδες που διανύουμε, τα αφηγήματα ακούγονται ακόμα πιο αστεία. Ανήμερα του Πάσχα, ο Λαλάκης έβγαλε πίκρα και η Αθλητική διαπλοκή δεν μπορούσε να τον αφήσει έτσι...

Δύσκολες εβδομάδες για το μέσο ειδικού σκοπού, κατά κόσμον SDNA. Συνηθισμένοι μεν στα μαρτύρια της ζωής, αλλά ο καταιγισμός που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχει προηγούμενο.

Ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο, όπου σάρωσε την Άστον Βίλα με τεσσάρα στην Αγγλία, έχει κατακτήσει το Champions League της ΟΥΕΦΑ σε επίπεδο νέων, έχει προκριθεί σε ευρωπαϊκό τελικό στο χάντμπολ, έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκό τελικό στο πόλο γυναικών, φιλοδώρησε με 34άρα την Μπαρτσελόνα στα playoffs της Euroleague του μπάσκετ, έχει κατακτήσει νταμπλ στο βόλεϊ και πρωτάθλημα στο μπάσκετ γυνακών. Όλα αυτά μέσα σε λίγες εβδομάδες!

Οι μέρες είναι δύσκολες για το δωμάτιο πανικού, κατά κόσμον SDNA newsroom. Στο ξεκίνημα της σεζόν έγραφαν για την Ευρώπη ότι «όλοι είναι πρώτοι/αήττητοι και ο Ολυμπιακός χώρια». Είχαν βιαστεί όμως να γράψουν το άρθρο αυτό ανήμερα των δημοτικών εκλογών, μετά τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Λίγους μήνες αργότερα, οι πρώτοι/αήττητοι στριμωχνονται στον καναπέ τους και ο Ολυμπιακός έχει ήδη πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία ελληνικής ομάδας όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο.

Χθες, ανήμερα Πάσχα, δεν δίστασαν και πάλι να ρίξουν το δηλητήριό τους. Το συνηθίζουν σε μέρες φτωχές σε αθλητική επικαιρότητα, είτε Πάσχα, είτε αργίες, είτε εκλογές. Είναι οι στιγμές που ο Λαλάκης κάθεται μόνος του στο δωμάτιο πανικού, ίσως ανάβει και κανένα τσιγάρο μελαγχολικός, αναλογιζόμενος πόσο σκληρά τού έχει φερθεί η ζωή και αφήνεται στο πληκτρολόγιό του...

«Το βόλεϊ αργοσβήνει με ευθύνη ενός» ήταν το πασχαλιάτικο πόνημα του Λαλάκη, που δημοσιεύθηκε στις 13:16 το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Δεν είχε οβελία χθες. Μοναξιές, πόνος και πονήματα.

Θυμήθηκε τον ημιτελικό του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Μίλωνα, όταν ο ένας μετά τον άλλον οι αρθρογράφοι του πορτοκαλί site άφηναν εμετικά υπονοούμενα ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να νικήσει μόνο με 3-2 την ομάδα της Ν. Σμύρνης και όχι με μεγαλύτερο σκορ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, για να διασταυρωθεί μαζί της στους ημιτελικούς και να στείλει τον Παναθηναϊκό πάνω στον ΠΑΟΚ. Ενέπλεκαν μάλιστα και το Δ.Σ. του Μίλωνα.

Θυμίζουμε ότι ο Μίλωνας ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά των εμετικών δημοσιευμάτων. Θυμιζουμε επίσης ότι η ομάδα της Ν. Σμύρνης «γλέντησε» τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του κυπέλλου βόλεϊ. Κατηγορούσαν τον Ολυμπιακό επειδή νίκησε «μόνο» με 3-2 τον Μίλωνα και τελικά ο Μίλωνας τούς διέσυρε στα ημιτελικά.

Πιστεύαμε ότι η δικαστική προσφυγή και ο διασυρμός στο κύπελλο, θα προσγείωνε τον Λαλάκη. Όχι όμως, ανήμερα Πάσχα θυμήθηκε ξανά ότι ο Ολυμπιακός δήθεν «επέλεξε» τον Μίλωνα στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούν στο SDNA ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε back to back πρωτάθλημα, παρά το μειονέκτημα έδρας, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούν ότι ο Ολυμπιακός είναι νταμπλούχος, όπως δεν αποδέχθηακαν μέσα τους το ευρωπαϊκό στραπάτσο του Αγίου Θωμά...

Θυμήθηκε όμως και τη βία ο Λαλάκης. Εννέα μήνες πέρασαν από τον φόνο του Μιχάλη Κατσούρη στη Ν. Φιλαδέλφεια. Ήταν τότε που τα προσκείμενα στην ΑΕΚ μέσα ενημέρωσης έγραφαν ότι η ΑΕΚ είναι «πολύ κοντά» να ανακαλύψει ποιος οργάνωσε τη μετακίνηση και διαμονη των Κροατών στην Αθήνα. Τι έγινε και δεν μάθαμε ποτέ; Μήπως ανακάλυψαν κάτι που τους θορύβησε; Κανένα σχόλιο για την πρόοδο της έρευνας σε αυτή την υπόθεση;

Αναφέρθηκε και στα «άδεια γήπεδα του Ολυμπιακού»:

Ας ρίξουμε μία ματιά στις εικόνες της έδρας του Παναθηναϊκού σε τελικούς πρωταθλήματος, αλλά και στους μαθηματικούς υπολογισμούς των βαρδιούχων στο δωμάτιο πανικού του πορτοκαλί site!

Μίλησαν και για «μεταδόσεις Βορείου Κορέας», επειδή το επίσημο κανάλι του ερασιτέχνη Ολυμπιακού διέκοψε «γρήγορα» τη μεταδοση μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών στο Ρέντη:

Την ώρα που ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA για το αποτέλεσμα του τελευταίου τελικού πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών και την ήττα της ομάδας τους από τον Ολυμπιακό.

Την ώρα που ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ενώ ο Ολυμπιακος τις παρέχει δωρεάν μέσω YouTube.

Θυμίζουμε επίσης ότι το ίδιο το SDNA είχε, τη σεζόν 2021/22, τα «τηλεοπτικά δικαιώματα» των εντός έδρας αγώνων του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με τις μεταδόσεις να γίνονται viral. Θυμηθείτε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από περιγραφή του Γιάννη Κουβόπουλου σε αγώνα μπάσκετ γυναικών ΠΑΟ-Ολυμπιακού:

Κατηγορούν για «μεταδόσεις Βόρειας Κορέας» το επίσημο κανάλι του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, επειδή διέκοψε την μετάδοση μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ είχε ήδη διαρκέσει ήδη σχεδόν τρεις ώρες. Όλα αυτά για ένα επίσημο κανάλι ομάδας που φυσικά δεν είναι ειδησεογραφικό, ενώ οι περιγραφές των αγώνων του ΠΑΟ από το «site της αλήθειας» θα έκανελαν και μέλη της θύρας 13 να κοκκινίζουν από ντροπή!

Συμπερασματικά, η αλήθεια είναι ότι δεν αργοσβήνει κανένα βόλεϊ με ευθύνη του Ολυμπιακού. Και πώς να συμβεί αυτό όταν μιλάμε για την μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους στο άθλημα και μάλιστα τέσσερις φορές.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που αργοσβήνει με ευθύνη ενός, δηλαδή του SDNA. Και πράγματι, η επικοινωνιακή γραμμή του site αυτού, ευθύνεται κατά την κρίση μας για την πολύπλευρη κατάρρευση του παναθηναϊκού οργανισμού σε όλα τα αθλήματα.

Από το 2014 που δημιουργήθηκε το SDNA, έχουν περάσει δέκα χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους στον ερασιτέχνη από τους ελληνικούς τίτλους του Παναθηναϊκού! Στο ποδόσφαιρο δεν έχουν πανηγυρίσει ούτε ένα πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη μετράνε μόνο μία νίκη σε όμιλο όλα αυτά τα χρόνια, με τον Ολυμπιακό να παίζει για τελικό. Στο δε μπάσκετ αγωνίζονται για το «ξεπαρθενιασμα» και την πρόκριση σε ένα final four.

Η ύπαρξη του συγκεκριμένου μέσου και τα αφηγήματα που δημιουργεί, κρύβουν τα πραγματικά προβήματα και την έλλειψη οράματος στον Παναθηναϊκό, κάτι που όλο και περισσότεροι οπαδοί της ομάδας συνειδητοποιούν...

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΟ οικειοποιείται ακόμα και στις επίσημες ανακοινώσεις του τα αφηγήματα του SDNA, λειτουργώντας με κοινη γραμμή.

Θυμίζουμε ότι στη περίφημη γενική συνέλευση του ερασιτέχνη ΠΑΟ το 2022 για την ψήφιση της διπλής ανάπλασης, υπήρξε μπαράζ καταγγελιών από μέλη του Παναθηναϊκού για το ρόλο του SDNA, με αναφορές ότι αποτελεί τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού και καθοδηγεί την ψήφο των μελών προς την κατεύθυνση που θέλει. Θυμηθείτε χαρακτηριστικά:

Όμως ο σύλλογος οδηγείται σταθερά σε αποτυχίες και ο κόσμος «βράζει»:

Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο ο σύλλογος καθοδηγείται επικοινωνιακά από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τόσο βυθίζεται σε αποτυχίες. Αναλογιστείτε ότι το site αυτό ξεκίνησε φιλοδοξώντας να ενώσει όλους τους αντιολυμπιακούς της χώρας. Σύντομα όμως, πρώτα ο κόσμος της ΑΕΚ και στη συνέχεια ο κόσμος του ΠΑΟΚ τούς γύρισε την πλάτη, με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μία διαδικτυακή «Πράσινη».

Ο δε Ολυμπιακός δυναμώνει όσο ασχολούνται μαζί του. Δεν γίνεται όμως να μένουν αναπάντητα τα αφηγήματα που διαβάζουμε...

Κανένα άθλημα δεν αργοσβήνει με ευθύνη του Ολυμπιακού. Ο αθλητισμός στην Ελλάδα υπάρχει και βιώνει τις πιο σπουδαίες στιγμές του ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Στο ποδόσφαιρο, μία ομάδα-μοντέλο σαρώνει στην Ευρώπη, όσο σφάζεται στην Ελλάδα από την «εξυγίανση» και τα νέα παιδιά κατέκτησαν το Champions League, προκαλώντας περηφάνεια σε όλους τους Έλληνες. Μήπως «αργοσβήνει» το ποδόσφαιρο εξ αιτιάς του Ολυμπιακού;

Στο μπάσκετ, μία ομάδα-μοντέλο, έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια πανευρωπαϊκή υπόκλιση με το μπάσκετ που παίζει, παρά το χαμηλό της μπάτζετ. Μήπως «αργοσβήνει» το μπάσκετ εξ αιτίας του Ολυμπιακου;

Στο βόλεϊ, ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα τέσσερις φορές, όταν άλλοι απέτυχαν παρά τους αυτο-υποβιβασμούς τους και παίζουν σε άδεια γήπεδα, όπως το Μετς. Πώς ακριβώς «αργοσβήνει» το άθλημα εξ αιτίας του Ολυμπιακού;

Στο πόλο, ο σύλλογος μετράει δέκα ευρωπαϊκούς τίτλους! Πριν από τρεις εβδομάδες οι γυναίκες έπαιξαν στον τελικό του Champions League και την Μ. Παρασκευή οι άνδρες προκρίθηκαν στο final four του Champions League. Μήπως «αργοσβήνει» και το πόλο εξ αιτιίας του Ολυμπιακού;

Στο χάντμπολ, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πριν από λίγες μέρες στον τελικό του European cup, υποτάσσοντας την Φερεντσβάρος. Μήπως «αργοσβήνει» και το χάντμπολ εξ αιτίας του Ολυμπιακού;

Συνολικά, ο οργανισμός του Ολυμπιακού μετράει 42 ευρωπαϊκούς τελικούς και 17 ευρωπαϊκούς τίτλους σε άνδρες και γυναίκες. Ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης και ο Παναθηναϊκός. Ο σύλλογος βρίσκεται στην κορυφή κατακτήσεων τίτλων πανευρωπαϊκά στα ομαδικά, ολυμπιακά αθλήματα, πάνω από τα μεγαθήρια της «γηραιάς ηπείρου».

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός «αργοσβήνει» (και) εξ αιτίας του SDNA, ο ελληνικός αθλητισμός φωτίζεται και προοδεύει χάρη στον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο της Ευρώπης!

Διαβάστε επίσης

Εκεί ψηλά, ψηλά στο «Villa Park», υψώθηκε ένα κόκκινο πανό...

Εκεί ψηλά, ψηλά στο «Villa Park», υψώθηκε ένα κόκκινο πανό...

Στην αυγή ενός αιώνα ζωής, ο Ολυμπιακός στέκεται απέναντι στην ιστορία και βροντοφωνάζει «παρών», γράφοντας νέες χρυσές σελίδες και στιγματίζοντας τις ψυχές εκατομμυρίων οπαδών. Η Αθλητική διαπλοκή υποκλίνεται ξανά.

Ο Ολυμπιακός ΖΕΙ όσα ονειρεύεστε...

Ο Ολυμπιακός ΖΕΙ όσα ονειρεύεστε...

Η ερυθρόλευκη Μεγάλη Ιδέα πραγματώνεται μέρα με τη μέρα και η Αθλητική διαπλοκή καταγράφει τις ιστορικές στιγμές που βιώνουν οι πιο τυχεροί οπαδοί του κόσμου...