Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον τελικό η Ατλέτικο! (vids)

Στον τελικό η Ατλέτικο! (vids)
Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016 - 02:37

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Στο... Μιλάνο βρίσκεται εδώ και μερικά λεπτά η Ατλέτικο Μαδρίτης και περιμένει τον αντίπαλό της, στον μεγάλο τελικό του Champions League. Οι «ροχιμπλάνκος» ηττήθηκαν 2-1 στο Μόναχο από την Μπάγερν, αλλά προκρίθηκαν με συνολικό σκορ 2-2, χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Πάντως, για να τα λέμε όλα, υπήρχαν δύο φάσεις, καθοριστικές, που (δεν) σφυρίχτηκαν λανθασμένα, υπέρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως το γκολ της ισοφάρισης (ήταν οριακά εκτεθειμένος ο Γκριεζμάν), αλλά και το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Τόρες (η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής).

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε αποφασισμένη να σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο, αλλά συνάντησε απέναντί της το... πούλμαν του Σιμεόνε, που με το ζόρι περνούσε το κέντρο. Ο Αλόνσο με φάουλ στο 31’ (η μπάλα κόντραρε και στον Χιμένεθ) άνοιξε το σκορ (1-0) για τους Βαυαρούς, που είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Μίλερ στο 34’ (απέκρουσε ο Όμπλακ). Η πρωταθλήτρια Γερμανίας ήταν κυρίαρχη και σπατάλησε κάποιες καλές στιγμές, με κορυφαία το πλασέ του Λεβαντόφσκι στο 20’.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ατλέτικο ισοφάρισε ουσιαστικά στην πρώτη της ευκαιρία. Ο Τόρες έκανε την κάθετη στον Γκριεζμάν (οριακά, αλλά εκτεθειμένος) και ο Γάλλος φορ με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1. Στο 74’ ο Λεβαντόφσκι με κεφαλιά σε κενή εστία από κεφαλιά-πάσα του Βιντάλ «έγραψε» το 2-1, δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στον αγώνα και είδαμε ένα σπουδαίο φινάλε.

Στο 83’ ο Τόρες ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Μαρτίνεθ, ο διαιτητής, όμως, έδειξε την άσπρη βούλα! Πάντως, ο Νόιερ απέκρουσε το πέναλτι του Τόρες και έδωσε ελπίδα στην ομάδα του. Η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά, ο Σιμεόνε έπαιξε στο φινάλε με πέντε αμυντικούς και τους Τόρες-Γκριεζμάν κάτι σαν... αμυντικά χαφ, και έτσι η Ατλέτικο άντεξε και πήρε μία μεγάλη πρόκριση...

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χάβι Μαρτίνεζ, Αλάμπα, Αλόνσο, Βιντάλ, Ντάγκλας Κόστα (73’ Κομάν), Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοντίν, Χιμένεθ, Φιλίπε Λουίς, Κόκε (93’ Σάβιτς), Γκάμπι, Φερνάντεζ (46’ Καράσκο), Σαούλ, Γκριεζμάν (82’ Τόμας), Τόρες.

Το 1-0 της Μπάγερν

Το 1-1 της Ατλέτικο

Το 2-1 της Μπάγερν

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία Ιγκουαΐν-Τσέλσι

Συμφωνία Ιγκουαΐν-Τσέλσι

Σύμφωνα με τον ξένο τύπο ο Αργεντινός επιθετικός θεωρείται σίγουρα κλεισμένος από τους Λονδρέζους, κατά τα λεγόμενα του Αντόνιο Κόντε.