Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτός Europa League η Μίλαν!

Εκτός Europa League η Μίλαν!
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 - 20:22

Η Μίλαν κέρδισε το εισιτήριο για το Europa League της σεζόν 2018-19, αλλά τελικά δεν θα πάρει μέρος. Κι αυτό διότι οι «ροσονέρι» τιμωρήθηκαν από την UEFA με αποβολή από τα κύπελλα Ευρώπης ως το 2020. Κάτι που σημαίνει πώς τη νέα σεζόν δεν θα είναι στη διοργάνωση.

Αιτία είναι παραβάσεις σε ό,τι αφορά το Financial Fair Play. Θυμίζουμε πώς η απόφαση αυτή πάρθηκε από το δικαστικό τμήμα του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου Συλλόγων της Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίας. Θεωρητικά η Μίλαν έχει δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης στο CAS, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει αυτή η ποινή.

Το θέμα ήταν πώς η ιταλική ομάδα δεν κατάφεραν να παρουσιάσει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων, καθώς την τελευταία τριετία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο σύλλογος από το Μιλάνο είχε παρουσιάζει ζημιές που έφταναν τα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Η Μίλαν είχε πάρει το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων. Με την τιμωρία της, η Αταλάντα πάει εκεί και η Φιορεντίνα θα συμμετάσχει στο δεύτερο προκριματικό όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπάναντς - Σαράγεβο.

Διαβάστε επίσης