Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πρέπει να επιτεθούμε και να σκοράρουμε…»

«Πρέπει να επιτεθούμε και να σκοράρουμε…»
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 - 18:12

Στην Μπέρνλι το πιστεύουν. Παρότι έχουν ηττηθεί με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα παλέψουν στη ρεβάνς του «Τερφ Μουρ» για να κάνουν την ανατροπή. Αυτό σχολίασε και ο Κέβιν Λονγκ μιλώντας για το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Αλλά θα χρειαστεί να παίξουν πιο ανοικτά, περισσότερο επιθετικά, διαφορετικά δεν θα είναι εφικτό να τα καταφέρουν.

Σε δηλώσεις του για τη ρεβάνς με τον Θρύλο, ο 28χρονος αμυντικός εξήγησε αρχικά: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε ένα γκολ νωρίς και να τελειώσουμε με ένα 2-0 ή 3-1 για να πάμε στην παράταση. Είναι κάτι που θέλουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μπορούμε να αφήσουμε λίγο τα πράγματα πιο χαλαρά, γιατί πρέπει να επιτεθούμε και να σκοράρουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Σχετικά με όσα έχουν κάνει ως τώρα στο Europa League οι Άγγλοι, ο αμυντικός της Μπέρνλι εξήγησε: «Το έχουμε απολαύσει. Μίλησα με όλους τους συμπαίκτες μου κι όλοι λένε το ίδιο. Απολαμβάνουμε το ταξίδι ως τώρα, αλλά θέλουμε να φτάσουμε στην φάση ομίλων. Δεν θέλουμε να τελειώσει η πορεία μας τώρα και ξέρουμε τι είναι μπροστά μας αύριο (σ.σ.: την Πέμπτη). Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Επισκεφτήκαμε μεγάλες πόλεις, παίξαμε με μεγάλες ομάδες σε διαφορετικά γήπεδα. Όλοι το απολαμβάνουμε και είναι κάτι που θέλουμε να συνεχιστεί. Παίζουμε στην Ευρώπη και ήταν μόλις πριν από μερικές σεζόν που ήμασταν στην Championship. Αγγίζουμε την φάση των ομίλων μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι ένα φανταστικό επίτευγμα και μία ευκαιρία, η οποία δεν θέλουμε να αφήσουμε να μας ξεφύγει».

Τέλος αναφορικά με την Ευρώπη κι αν έχει επηρεάσει αυτή την πορεία της Μπέρνλι στην Premier League, ο Λονγκ τόνισε: «Στην αρχή τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μας βοήθησαν για να χτίσουμε ενόψει της νέας σεζόν. Νιώθαμε καλά και είχαμε ένα καλό ματς απέναντι στην Σαουθάμπτον χωρίς να σκοράρουμε. Με την Γουότφορντ ξεκινήσαμε αδέξια, στην συνέχεια παίξαμε πραγματικά καλά αλλά δεχτήκαμε δύο ισχυρά χτυπήματα δεχόμενοι ισάριθμα γκολ.

Νομίζω ότι το ματς με την Φούλαμ ήταν το μοναδικό στο οποίο απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας. Δεν νομίζω ότι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια επηρεάζουν τόσο την Premier League. Σίγουρα αν συνεχίσουμε θα υπάρχουν πολλά παιχνίδια, αλλά θέλουμε να προσπαθήσουμε να μείνουμε στο Europa League και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης

Στην... έξοδο ο Ρομπέρτο

Στην... έξοδο ο Ρομπέρτο

Όλα δείχνουν ότι ο πρώην «ερυθρόλευκος» τερματοφύλακας θα αποτελέσει παρελθόν από την Εσπανιόλ.