Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φουλ για την κούπα η «Μπάρτσα» του Βαλβέρδε! (vids)

Φουλ για την κούπα η «Μπάρτσα» του Βαλβέρδε! (vids)
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 - 00:03

Το φανταστικό ποδόσφαιρο που παίζει εδώ και αρκετό καιρό η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά μέσα στη σεζόν.

Οι «μπλαουγκράνα» επικράτησαν άνετα μέσα στο «Καμπ Νόου» με 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League και πλέον περιμένουν τον νικητή του Πόρτο Λίβερπουλ για να δουν τον αντίπαλό τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του πρώην «ερυθρόλευκου» τεχνικού ήταν για άλλη μια φορά ο Μέσι, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να πετυχαίνει δύο τέρματα, το ένα ομορφότερο από το άλλο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κοουτίνιο.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Άγιαξ μετά την Ρεάλ Μαδρίτης άφησε εκτός Champions League και την Γιουβέντους. Οι Ολλανδοί επικράτησαν μέσα στο Τορίνο με 2-1 και με συνολικό σκορ 3-2 (σ.σ. το ματς την Ολλανδία είχε λήξει ισόπαλο 1-1) και πλέον περιμένουν και αυτοί με τη σειρά τους τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ για να δουν ποιον θα αντιμετωπίσουν στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το σκορ άνοιξαν οι Ιταλοί στο 28’ με τον Ρονάλτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι με επική ανατροπή γύρισαν τούμπα το ματς. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Βαν Ντε Μπεκ στο 34’ για να έρθει ο Ματίας Ντε Λίχτ με άψογη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 67’ να δώσει την μεγάλη πρόκριση στους Ολλανδούς.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν - Σέρτζι Ρομπέρτο (71’ Σεμέδο), Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα - Μπουσκέτς, Αρτούρ (75’ Βιδάλ), Ράκιτιτς – Κουτίνιο (81’ Ντεμπελέ), Σουάρες, Μέσι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα - Τζόουνς, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ - Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά – Λίνγκαρντ (80’ Αλέξις), Μαρσιάλ (65’ Νταλό), Ράσφορντ (73’ Λουκάκου).

Γιουβέντους (Μ.Αλέγκρι): Σέζνι – Ντε Σίλιο (64’ Κανσέλο), Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Α.Σάντρο - Πιάνιτς, Τσαν, Ματουϊντί – Μπερναντέσκι (80’ Μπεντακούρ), Ντιμπάλα (46’ Κιάν), Ρονάλντο

Άγιαξ (Ε. Τεν Χαγκ): Ονάνα – Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζραουί (11’ Σινγκράβεν, 82’ Μαγκαγιάν) – Σένε, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπεκ, Ζίγεκ (88’ Χούντελαρ), Νέρες – Τάντιτς

Διαβάστε επίσης

Μυθική πρόκριση της Τότεναμ στο Μάντσεστερ, εύκολα η Λίβερπουλ! (vids)

Μυθική πρόκριση της Τότεναμ στο Μάντσεστερ, εύκολα η Λίβερπουλ! (vids)

Τα «σπιρούνια» σε ένα συγκλονιστικό ματς πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League παρά την ήττα τους με 4-3 από την Σίτι, έπειτα από τη νίκη τους με 1-0 στο γήπεδό τους. Ακυρώθηκε γκολ μέσω VAR στην εκπνοή για τους «πολίτες». «Πάρτι» της Λίβερπουλ και στο Πόρτο, πανηγυρίζοντας με τεσσάρα την πρόκριση (4-1).

Μεγάλη διάκριση για Σιόβα

Μεγάλη διάκριση για Σιόβα

Ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού και νυν της Λεγανές συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους καλύτερους αμυντικούς πανευρωπαϊκά.