Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στους «16» ο Κάμπελ

Στους «16» ο Κάμπελ
Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 - 00:38

Υπερόπτες ήταν οι Ιταλοί απέναντι στην Κόστα Ρίκα από την οποία γνώρισαν την ήττα με 1-0 για την δεύτερη αγωνιστική του τετάρτου ομίλου. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι «τίκος» πανηγύρισαν την πρόκριση στην φάση των «16» του Μουντιάλ αλλά το μεγαλύτερό τους κατόρθωμα είναι ότι πέταξαν έξω οριστικά τους Άγγλους ενώ θα μάθουμε στην τρίτη αγωνιστική ποια άλλη υπερδύναμη από τις Ιταλία και Ουρουγουάη θα «αποχαιρετήσει» την διοργάνωση.

Εξαιρετικός ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι ο Τζόελ Κάμπελ ο οποίος αναστάτωνε με κάθε ευκαιρία την ιταλική άμυνα. Μάλιστα ο διαιτητής της αναμέτρησης, του αρνήθηκε καθαρό πέναλτι που του έκανε ο Κιελίνι στο 43’. Ο πλάγιος επιθετικός του Ολυμπιακού, δεν ολοκλήρωσε πάντως το ματς με τον Πίντο να τον αντικαθιστά στο 74’ για να τον ξεκουράσει.

Την ευκαιρία για γκολ που αρνήθηκε από τον 21χρονο εξτρέμ ο άρχοντας του αγώνα, την άρπαξε ο Μπράιαν Ρουίς ένα λεπτό αργότερα με τον φορ της Κόστα Ρίκα να ανοίγει το σκορ στο 44’. Η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι, όσο και αν προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να αλλάξει την κατάσταση δεν κατάφερε κάτι καθώς έβρισκε συνέχεια «στοπ» πάνω στους παθιασμένους και καλά οργανωμένους «τίκος» με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Αμπάτε, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Ντραμιάν, Πίρλο, Τιάγκο Μότα (46’ Κασάνο), Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο (69’ Τσέρτσι), Καντρέβα (57’ Ινσίνιε), Μπαλοτέλι

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Ντίας, Ουμάνια, Γκονσάλες, Ντουάρτε, Γκαμπόα, Τεχέδα (68’ Κουμπέρο), Μπόρχες, Μπολάνιος, Μπράιαν Ρουίς (81’ Μπρένες), Κάμπελ (74’ Ουρένια)

Διαβάστε επίσης

To Moυντιάλ πίσω από τις κάμερες

To Moυντιάλ πίσω από τις κάμερες

Εκτός από την αγωνιστική δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σίγουρα δεν θα μπορούσε να απουσιάζουν και οι όμορφες παρουσίες στην εξέδρα και όχι μόνο. Πλέον το όμορφο φύλλο κάνει θράυση και στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

«Σίφουνας» οι Γάλλοι

«Σίφουνας» οι Γάλλοι

Με 5-2 επικράτησαν της Ελβετίας, πέρασε η Κόστα Ρίκα μετά το 1-0 επί της Ιταλίας. Νίκη 2-1 του Εκουαδόρ.

Πληγωμένο... θηρίο

Πληγωμένο... θηρίο

Παρά τις απουσίες της, η Κολομβία νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και προκρίθηκε.