Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πληγωμένο... θηρίο

Πληγωμένο... θηρίο
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 - 17:35

Δεν κατάφερε ο Γιάγια Τουρέ και η παρέα του να περάσουν το εμπόδιο της Κολομβίας γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Ο Πέκερμαν, αν και μετράει αρκετές απουσίες σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει καταφέρει να «δέσει» τους παίκτες του μέσα από τους τραυματισμούς και να τους κάνει πιο ομάδα από ποτέ.

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι από άποψη θεάματος, οι «καφετέρος» χρειάστηκαν να φτάσει το δεύτερο ημίχρονο για να καταφέρουν να ανοίξουν το σκορ με τον Ροντρίγκες στο 64’. Με τους «ελέφαντες» να έχουν βγει μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση, οι κολομβιανοί βρήκαν διαδρόμους και σε έναν εξ αυτών, ο Κιντέρο βγήκε στο 70’ απέναντι από τον Μπαρί για να κάνει το 2-0. Ο Ζερβίνιο, μείωσε το σκορ γρήγορα στο 73’ με ένα απίστευτο σόλο από την αριστερή πλευρά περνώντας όποιο έβρισκε μπροστά του.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ αλλά καμία δεν τα κατάφερε με το 2-1 να μένει μέχρι το τελικό σφύριγμα του Χάουαρντ Γουέμπ. Το αποτέλεσμα αυτό, βρήκε την ομάδα του Πέκερμαν να πανηγυρίζει την νίκη αλλά και την πρόκριση στην επόμενη φάση, έχοντας μαζέψει 6 βαθμούς.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρμέρο (72’ Αρίας), Γέπες, Ζαπάτα, Ζουνίγκα, Αγκιλάρ (79’ Μεχία), Σάντσες, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο (53’ Κιντέρο), Κουαδράδο, Γκουτιέρες.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Ζοκορά, Μπαμπά, Οριέ, Τιοτέ, Σερέι Ντιέ (73’ Μπολί), Γιάγια Τουρέ, Γκραντέλ (67’ Καλού), Ζερβίνιο, Μπονί (60’ Ντρογκμπά).

Διαβάστε επίσης

Στους «16» ο Κάμπελ

Στους «16» ο Κάμπελ

Μετά την Ουρουγουάη ήταν η σειρά της «σκουάντρα ατζούρα» να χάσει από την Κόστα Ρίκα (1-0).

Ο άνθρωπος Ελέφαντας

Ο άνθρωπος Ελέφαντας

Μόνο και μόνο η αλλαγή του 62', με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να μένει στο ματς, έφθανε για την Ακτή Ελεφαντοστού.

«Τρελάθηκε» ο Χαρτ

«Τρελάθηκε» ο Χαρτ

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας τα έβαλε με τα ball boys μετά από το φάουλ του Πίρλο.