Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πλακίτσα στους Ιάπωνες

Πλακίτσα στους Ιάπωνες
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 - 04:55

Μόνο νίκη ήθελαν οι Ιάπωνες για να ελπίζουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση κόντρα στην Κολομβία αλλά δεν τα κατάφεραν, με τους «καφετέρος» με αρκετές αλλαγές στην εντεκάδα να τους κάνουν τελικά… πλακίτσα και να τους κερδίζουν με 4-1. Αυτό το αποτέλεσμα, είχε διπλή σημασία καθώς μετά την… πίκρα της πρεμιέρας που έδωσαν στην Ελλάδα, την γλύκαναν, αποκλείοντας τους Ιάπωνες.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Λατινικής Αμερικής, ήταν ο Τζάκσον Μαρτίνες ο οποίος σκόραρε δύο φορές (55’ και 82’). Το σκορ, άνοιξε για την Κολομβία ο Κουαρδράδο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 17’ κάνοντας την αποστολή της ομάδας του Αλμπέρτο Τζακερόνι ακόμα πιο δύσκολη. Δευτερόλεπτα όμως πριν την λήξη του ημιχρόνου, οι ιάπωνες κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Οκαζάκι και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος, η Κολομβία ανέβασε λίγο στροφές και με τον Τζακσον Μαρτίνες πήρε εκ νέου το προβάδισμα (55’) ενώ ένα δεκάλεπτο πριν από την λήξη του αγώνα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (82’). Το σκορ, έδωσε την ευκαιρία στον Πέκερμαν να χαρίσει την συμμετοχή στον τερματοφύλακά του, Μοντραγκόν ο οποίος σε ηλικία 43 ετών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε τελική φάση Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον θρυλικό Καμερουνέζο, Ροζέ Μιλά όταν εκείνος είχε αγωνιστεί στο μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 σε ηλικία 42 ετών. Το σκορ, έκλεισε στο 90’ ο Τζέιμς δίνοντας στην νίκη των κολομβιανών διαστάσεις θριάμβου.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Τζακερόνι): Καβασίμα, Ναγκατόμο, Κόμο, Γιοσίντο, Ουτσίντα, Χασέμπε, Αογιάμα (62’ Γιαμαγκούτσι), Χόντα, Καγκάβα (85’ Κιγιοτάκε), Οκαζάκι (69’ Κακιτάνι), Οκούμπο.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Πέκερμαν): Οσπίνα (85’ Μοντραγκόν), Αρμέρο, Αλβάρες, Βαλντές, Αρίας, Κιντέρο (46’ Ροντρίγκες), Γκουαρίν, Μεχία, Κουαδράδο (46’ Καρμπονέρο), Ράμος, Μαρτίνες.

Διαβάστε επίσης

Η... ρουτίνα του Λίο

Η... ρουτίνα του Λίο

Με τον Μέσι να σκοράρει για τρίτο σερί ματς, η Αργεντινή έκανε το 3Χ3 επικρατώντας δύσκολα της Νιγηρίας (3-2).

Συνεχίζει αήττητη

Συνεχίζει αήττητη

Ο Μίλερ δεν βολευόταν με την ισοπαλία, νίκησε τις ΗΠΑ με 1-0 και άφησε εκτός την Πορτογαλία.

Αήττητος ο Κάμπελ

Αήττητος ο Κάμπελ

Πρώτη και χωρίς ήττα πέρασε στους «16» η Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ μετά το 0-0 με την Αγγλία.

Άτυπη κόντρα Μέσι-Νεϊμάρ

Άτυπη κόντρα Μέσι-Νεϊμάρ

Οι εταιρίες αθλητικών ειδών που εκπροσωπούν τους δύο παίκτες αποφάσισαν να παρουσιάσουν δύο ζευγάρια παπούτσια.