Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζει αήττητη

Συνεχίζει αήττητη
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 - 02:40

Έχασαν οι ΗΠΑ το ματς κόντρα στην Γερμανία με 1-0 αλλά όχι και την πρόκριση με τις δύο ομάδες να περνάνε αμφότερες από τον 7ο όμιλο. Η ομάδα του Γίργκεν Κλίνσμαν, πήρε το «εισιτήριο» για την φάση των «16» καθώς στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία που την ίδια ώρα κέρδισε την Γκάνα με 2-1, είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι τα «πάντσερ» θα πήγαιναν για ισοπαλία με τους Αμερικανούς, όμως την πίστη τους αυτή δεν συμμεριζόταν όπως φάνηκε ο Μίλερ. Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, κατάφερε και σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 55’ αλλά τέταρτο προσωπικό του που τον έφερε στην πρώτη θέση των σκόρερ παρέα με τους Μέσι και Νεϊμάρ. Υπό κανονικές συνθήκες, ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για τις ΗΠΑ που ήθελαν έστω την ισοπαλία για να μην εξαρτώνται από κανέναν.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε καθώς η Πορτογαλία έπρεπε να κερδίσει την Γκάνα όπως και έκανε, αλλά με τουλάχιστον τέσσερα γκολ διαφορά. Το «φτωχό» 2-1 με την αφρικανική ομάδα, δεν ήταν όμως αρκετό με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πρόωρα από την διοργάνωση και η ομάδα του Μπέντο. Το αυτογκόλ του Μπογιέ (30’) και του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 80’ έδωσαν το πρώτο τρίποντο στην Πορτογαλία, με τα «μαύρα αστέρια» να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής με τον Γκιάν στο 57’.

ΗΠΑ – Γερμανία 0-1

ΗΠΑ (Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Μπίσλεϊ, Μπέσλερ, Γκονζάλες, Τζόνσον, Τζόουνς, Μπέκερμαν, Ντέιβις (59’ Μπεντόγια), Μπράντλεϊ, Ζούσι (84’ Γέντλιν), Ντέμπσεϊ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς, Μέρτεσακερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κρόος, Σβαϊνστάιγκερ (76’ Γκέτσε), Ποντόλσκι (46’ Κλόζε), Οζίλ (89’ Σίρλε), Μίλερ.

Πορτογαλία – Γκάνα 2-1

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Μπέντο): Μπέτο (89’ Εντουάρντο), Μιγκέλ Βελόσο, Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Ζοάο Περέιρα (61’ Βαρέλα), Ρούμπεν Αμορίμ, Βίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Ρονάλντο, Νάνι, Εντερ (69’ Βιεϊρίνια).

ΓΚΑΝΑ (Απια): Νταούντα, Ασαμόα, Μενσά, Μπογέ, Αφούλ, Ραμπιού (76’ Ακουα), Μπαντού, Α. Αγιού (82’ Μουμπάρακ), Ατσού, Ουαρίς (71’ Τζόρνταν Αγιού), Γκίαν Ασαμόα.

Διαβάστε επίσης

Η... ρουτίνα του Λίο

Η... ρουτίνα του Λίο

Με τον Μέσι να σκοράρει για τρίτο σερί ματς, η Αργεντινή έκανε το 3Χ3 επικρατώντας δύσκολα της Νιγηρίας (3-2).