Ντουντούκα
Η μπάλα επιστρέφει. Όχι και η... εξυγίανση, ας ελπίσουμε.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ποιοι λαμβάνουν το δώρο Πάσχα - Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (video)

Ποιοι λαμβάνουν το δώρο Πάσχα - Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (video)
Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020 - 13:30

Αυτή η οικονομική ενίσχυση χορηγείται στο ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και 15 Απριλίου 2020 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του μηνός Απριλίου 2020.

Επίσης δεν καταβάλλεται στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος ή το προσωπικό που απασχολείται στους συγκεκριμένους φορείς απουσιάζει με οποιαδήποτε άδεια κατά το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κοροναϊου και μέχρι τις 15 Απριλίου 2020, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια και την άδεια ειδικού σκοπού.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εφάπαξ παροχής, καθώς και υγειονομικής περίθαλψης. Αντιθέτως, υπόκειται σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος.

ΕΝΦΙΑ: Πρόβλεψη για ιδιοκτήτες

Σχέδια για μείωση κατά 25% του λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού και θα υποστούν απώλειες στα εισοδήματά τους, επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κατέθεσε στους θεσμούς το αίτημά της για παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Απριλίου.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητείται παράταση του ισχύοντος πλαισίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης