Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορονοϊός: Τρομάζει η «ανοσία της αγέλης»

Κορονοϊός: Τρομάζει η «ανοσία της αγέλης»
Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 - 15:30

Πολύς λόγος γίνεται για το αν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία αφενός και να προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων, έστω και σταδιακά, εντάσσεται στη λογική της υιοθέτησης της λεγόμενης «ανοσίας της αγέλης».

Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι ως προς το αν η νόσηση με κορονοϊό μεγάλου μέρους του πληθυσμού θα δημιουργήσει αντισώματα ή όχι. Ειδικά εν αναμονή του δεύτερου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο.

Αλλωστε, το παράδειγμα της Βρετανίας, όπου υιοθετήθηκε στην αρχή αυτή η στρατηγική και τώρα η χώρα μετρά πάνω από 21 χιλιάδες νεκρούς, είναι κάτι που όλοι βλέπουν και αναλύουν. Στη Σουηδία επίσης θεωρούν ότι το μοντέλο αυτό πέτυχε.

Κάποιοι, μεταξύ αυτών και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι θέλει να ανοίξει τα σχολεία για τόσο μικρό χρονικό διάστημα προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα σχολαρχών. Τονίζουν μάλιστα ότι δεν είναι απαραίτητο να τεθούν σε κίνδυνο τα παιδιά ενώ μπορούν να γίνουν και φορείς και να κολλήσουν μεγαλύτερους σε ηλικία και ευπαθείας ομάδες.

Περισσότερα στο in.gr.

Διαβάστε επίσης

Έκπτωση 25% σε φόρους και δόσεις ρυθμίσεων

Έκπτωση 25% σε φόρους και δόσεις ρυθμίσεων

Οι φορολογούμενοι που πλήττονται από την κρίση, εφόσον επιλέξουν να πληρώσουν μέχρι και την Πέμπτη 30 Απριλίου φόρους και δόσεις ρυθμίσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν τι ισχύει.