Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δραπετσώνα: Ο δάσκαλος του σχολείου μιλά για τον εφιάλτη της περιβαλλοντικής ρύπανσης (video)

Δραπετσώνα: Ο δάσκαλος του σχολείου μιλά για τον εφιάλτη της περιβαλλοντικής ρύπανσης (video)
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 - 13:43

«Δεν μπορείς σε αυτές τις συνθήκες να εκπαιδεύσεις τα παιδιά», τόνισε ο κ. Σταύρος Κώστογλου, διευθυντής 2ου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας, μιλώντας στο MEGA.

Στη Δραπετσώνα βρέθηκε η κάμερα του MEGA Σαββατοκύριακο, με το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή να προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κατοίκους, καθώς πέραν από τις δυσάρεστες οσμές αγωνιούν και για την υγεία τους, με τις σχετικές μετρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης καρκινογόνου βενζολίου στον αέρα, και ενώ μάλιστα στο σημείο υπάρχουν σχολεία.

Το θέμα που ανέδειξε το MEGA έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή, χωρίς ωστόσο να έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής ότι στην εν λόγω περιοχή υπάρχει συγκεκριμένη βιομηχανία που ευθύνεται για το καρκινογόνο βενζόλιο στον αέρα.

«Και σήμερα έχουμε πρόβλημα. Η ένταση αυξομειώνεται. Το 2017 όταν έστειλα την πρώτη επιστολή στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας, στο δήμαρχο Δραπετσώνας και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ήταν για έξι μήνες μια κατάσταση αφόρητη. Δεν μπορούσαμε να βγούμε στο προαύλιο, δεν ήξερες πώς να λειτουργήσεις. Δεν μπορείς σε αυτές τις συνθήκες να εκπαιδεύσεις τα παιδιά», τόνισε ο κ. Κώστογλου.

Και σήμερα, οι οσμές βενζολίου στην περιοχή είναι απίστευτες, σε απόσταση 50 μέτρων από το 2ο δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας, στο σημείο όπου θα ανεγερθεί και το 2ο νηπιαγωγείο Δραπετσώνας και σε απόσταση 500 μέτρων είναι οι βιομηχανικές μονάδες και η επίμαχη ομάδα, για την οποία έχουν παρέμβει και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Παρά τις εκθέσεις του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, παρά τις εκθέσεις των επιθεωρητών περιβάλλοντος που τεκμηριώνουν τη ρύπανση από συγκεκριμένη βιομηχανία επεξεργασίας πετρελαιοειδών, δεν έχει γίνει τίποτα.

«Δεν μπορείς να τα προφυλάξεις τα παιδιά όταν το φαινόμενο είναι σε έξαρση. Μιλάμε για χημικές ενώσεις καρκινογόνες. Μιλάμε για ένα περιβάλλον που ασφυκτιά. Έχουν χαλάσει πολλά από το 2000 και μετά, και από το 2015 χάλασαν ολοκληρωτικά. Ή θα πρέπει η πόλη να είναι αυτοκινούμενη και το σχολείο, και να αλλάζει θέση ανάλογα με τη φορά του ανέμου, ή θα πρέπει να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Χαίρομαι που γνωστοποιήθηκε το θέμα. Τόσα χρόνια υποφέραμε και δεν ακούγαμε τίποτα. Ακούω με χαρά από το υπουργείο ότι βλέπουν τα παιδιά μας ως δικά τους παιδιά. Θέλουμε να το δούμε στην πράξη. Η πανδημία έδειξε ότι πρώτα είναι ο άνθρωπος. Εδώ μιλάμε για παιδιά, πρέπει να δοθεί λύση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Βόλος: Έπνιξαν στα χημικά διαδηλωτές! Ο ρόλος του Μπέου (video)

Βόλος: Έπνιξαν στα χημικά διαδηλωτές! Ο ρόλος του Μπέου (video)

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσει τους διαδηλωτές κατά της καύσης σκουπιδιών, ενώ στη συνέχεια παρατάχθηκε μπροστά από το εργοστάσιο προκειμένου να το φρουρήσει...