Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας οι νέοι - Προβληματισμός για τον τρόπο χρήσης της μάσκας (video)

Δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας οι νέοι - Προβληματισμός για τον τρόπο χρήσης της μάσκας (video)
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 11:14

Η κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το στάδιο εξάπλωσης του ιού στη χώρα, αλλά και την σωστή τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Η κυρία Ανεμοδουρά σημείωσε αρχικά ότι «ο ιός δεν έφυγε ποτέ. Μειώθηκαν τα κρούσματα και η βαρύτητα της νόσου λόγω της ζέστης. Πάρθηκαν μέτρα που περιόρησαν την μεταδοτικότητα. Δείξαμε όμως μεγάλη χαλαρώτητα. Πλέον ο μέσος όρος των νοσούντων είναι τα 46 έτη. Πρέπει όλοι να προσέξουν. Ο ιός υπάρχει και όλοι είμαστε πιθανά θύματα».

«Διαπίστωσα ότι υπάρχει επιπολαιότητα λόγω εποχής. Δεν είδα τη σωστή χρήση της μάσκας και κυρίως η σωστή μάσκα, η προσωπίδα δεν προστατεύει», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το αν ο ίος έχει γίνει πιο ανθεκτικός, ανέφερε ότι «η ζέστη και η έλλειψη υγρασία μειώνει το ιϊκό φορτίο, όμως ο ιός κυκλοφορούσε. Έχουμε πολλούς ασυμπτωματικούς. Προς τον Σεπτέμβρη θα δούμε, σε μεγαλύτερο βαθμό τι θα γίνει».

«Να προσέξουν όλοι έστω από σήμερα», υπογράμμισε, δεδομένου ότι έρχεται ο Δεκαπενταύγουστος. «Τα νέα παιδιά κινδυνεύουν εξίσου με τους μεγάλους. Στη βαρύτητα των συμπτωμάτων υπάρχει μια διαφορετικότητα».

«Μας προβληματίζει ο τρόπος χρήσης της μάσκας»

Ο Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε ότι ο λανθασμένος τρόπος χρήσης μιας μάσκας εκθέτει περισσότερο τον πολίτη.

«Στις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, δεν μπορεί ο πολίτης να πληρώνει και τη μάσκα», σημείωσε.

«Οι μάσκες οι ιατρικές είναι μιας χρήσης. Δεν μπορεί κανείς να τις βάζει σε φακελάκια και να τις ξαναχρησιμοποιεί.

Ο ιός δεν έχει απεριόριστο χρόνο διάρκειας ζωής. Μπορεί να πεθάνει και πάνω στη μάσκα. Αλλά για σιγουριά δεν ξαναχρησιμοποιούμε την ίδια μάσκα»

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει ο Τσιόδρας: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου με Χαρδαλιά στις 6μμ

Επιστρέφει ο Τσιόδρας: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου με Χαρδαλιά στις 6μμ

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα τα 110 κρούσματα σε μία ημέρα, έφεραν νέο «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση και στην ομάδα που παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη της πανδημίας.