Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζεται η ζέστη και οι ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες (video)

Συνεχίζεται η ζέστη και οι ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες (video)
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020 - 16:55

Διανύουμε μια περίοδο ανομβρίας, δηλαδή μια περίοδο χωρίς βροχές, με ήλιο και ζέστη.

Κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων, αλλά και των επόμενων ημερών, είναι οι ισχυροί άνεμοι στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη αναμένονται καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, με ήλιο από το πρωί σε όλη τη χώρα. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια και κυρίως σε ορεινές περιοχές. Στα νησιά μας, ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί σε παρόμοια επίπεδα. Στους 32-33οC στα ανατολικά και βόρεια και μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα είναι κοντά στους 28-31 βαθμούς Κελσίου, με περισσότερη ζέστη για ακόμα μια ημέρα στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα, με θερμοκρασίες να προσεγγίζουν τους 34-36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά ανατολικοί και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο, στο μεγαλύτερο μέρος, θα διατηρηθούν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν λίγο.

Για την Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 22-32οC, με ισχυρούς βοριάδες 5-7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 8 μποφόρ, το απόγευμα βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 20-30οC και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ, βοριάδες που θα στραφούν σε νοτιάδες.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Παρασκευή περιμένουμε και πάλι αίθριο καιρό και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, στην Εύβοια και την Κρήτη. Οι βοριάδες στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο και πιο ήπιοι στο ιόνιο 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, κατά μέσο όρο θα πλησιάσει τους 31-32 βαθμούς Κελσίου και μέχρι 34-36οC στα δυτικά και στη νότια νησιωτική χώρα.

Κλείνοντας, το Σάββατο παροδική συννεφιά φαίνεται στα ανατολικά ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Εύβοιας το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός και αραιές νεφώσεις στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με 31-34οC στην ηπειρωτική χώρα και μέχρι 30-32οC στο Αιγαίο, όπου και οι βοριάδες θα πνέουν μέχρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης