Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αλλάζει ο καιρός το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη (video)

Αλλάζει ο καιρός το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη (video)
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 - 17:01

Μεταβολή του καιρού περιμένουμε το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη.

Ένα πέρασμα από έντονες βροχές ,καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους αναμένεται σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, ενώ πιθανή είναι η δημιουργία υδροστροβίλων στο νότιο Ιόνιο ,αλλά και στο νότιο Αιγαίο.

Οι πρώτες χιονοπτώσεις μάλιστα θα σημειωθούν στα κεντρικά ορεινά τμήματα.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις.

Αργά το βράδυ και κυρίως προς το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, θα ξεκινήσουν από τα δυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει τους 23 στα δυτικά και βόρεια, 24 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 23-25 βαθμούς Κελσίου θα δούμε τις μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ , θα ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ηπιοι νοτιάδες στο Αιγαίο 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, πιθανό να να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στα δυτικά του νομού και αίθριος καιρός στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 14-23 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο και τοπική συννεφιά στη

Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 12-22 και οι άνεμοι νότιοι 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη περιμένουμε το βαρομετρικό χαμηλό να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μέχρι το μεσημέρι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στα δυτικά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες.

Στη συνέχεια τα έντονα φαινόμενα θα μετακινηθούν βορειοαανατολικά , αφήνοντας το βράδυ τα δυτικά με βελτιωμένο καιρό.

Η θερμοκρασία σε πτώση,20-21 βαθμούς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και 22-24 στο Αιγαίο. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ στις νoτιότερες θαλάσσιες περιοχές, με τάση εξασθένησης στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Κλείνοντας, την Πέμπτη,βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και ανατολικα ηπειρωτικά με βελτίωση το μεσημέρι και στα νησιά του Αιγαίου με βελτίωση το βράδυ.

Από κει και πέρα το σύστημα θα πάρει μια ανατολική τροχιά και δεν θα μας επηρέσει περαιτέρω.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 5-6 και προσκαιρα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα

Αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα

Με μαλακό καιρό θα ξεκινήσει η νέα βδομάδα. Την Τρίτη το βράδυ, όμως, ένα βαρομετρικό χαμηλό θα μας προσεγγίσει από τα δυτικά.