Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο και γιατί ο κόσμος το φοβάται; (video)

Πόσο ασφαλές είναι το εμβόλιο και γιατί ο κόσμος το φοβάται; (video)
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 - 12:58

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μίλησε ο καθηγητής παθολογίας ιατρικού τμήματος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας, Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και για το πόσο σημαντικό είναι να μην γινόμαστε γιατροί του εαυτού μας.

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για τη χορήγηση των φαρμάκων και για το ότι πρέπει να λαμβάνονται όπως συνταγογραφούνται από το γιατρό, διαφορετικά η κατάσταση της υγείας ενός ασθενή μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αναφορικά με τα εμβόλια, ο κ. Λυμπερόπουλος βρίσκει παράδοξο το γεγονός ότι πολύ κόσμος φοβάται και αρνείται να κάνει το εμβόλιο. Εξήγησε ότι κατά τη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου της Pfizer δεν παρακάμφθηκε κανένας κανόνας ασφαλείας παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με βάση τα δεδομένα της επιστήμης.

«Η ασφάλεια είναι εγγυημένη», είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε πως για να υπάρξει ανοσία της αγέλης και για να μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, είναι απαραίτητο να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: 1.240 νέα κρούσματα και 98 θάνατοι

Κορονοϊός: 1.240 νέα κρούσματα και 98 θάνατοι

Τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, μετά από δυο μέρες που οι μολύνσεις ήταν αισθητά μειωμένες, ανακοίνωσε η χώρα, τη στιγμή που οι θάνατοι αυξήθηκαν πολύ, «αγγίζοντας» ξανά τους 100 και οι διασωληνωμένοι έμειναν σε σταθεροί, αλλά σε πολύ υψηλά νούμερα.