Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα βήμα πριν το «σκληρό» lockdown η Αττική! (video)

Ένα βήμα πριν το «σκληρό» lockdown η Αττική! (video)
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 - 16:56

Ημέρα κρίσιμων και καθοριστικών αποφάσεων για την Αττική είναι η σημερινή καθώς οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν και θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση περαιτέρω μέτρα για την περιοχή της πρωτεύουσας.

Σε μία κλωστή κρέμεται η Αττική πριν το σκληρό lockdown. Σε μία συνεδρίαση που διήρκησε περισσότερες από δυόμιση ώρες η εισήγηση των λοιμωξιολόγων ήταν σαφής. Η Αττική να μπει στο κόκκινο εκτός από τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Εάν η Αθήνα περάσει την κόκκινη γραμμή οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
  • Απαγόρευση κυκλοφορία από τις 18:00 έως τις 05:00 (Σε αυτή την περίπτωση η εισήγηση είναι να παραμείνει από τις 21:00 το βράδυ)
  • Τα καταστήματα του λιανεμπορίου λειτουργούν με click away ή πλήρης αναστολή λειτουργίας
  • Αναστολή λειτουργίας γυμνασίων και λυκείων στις κόκκινες περιοχές για μία εβδομάδα.

Κυβέρνηση και λοιμοξιολόγοι έχουν καταστήσει σαφές ότι επιδίωξη είναι να ανοίξουν τα σχολεία θυσιάζοντας το λιανεμπόριο.

Για το λιανεμπόριο υπάρχει ακόμη και το σενάριο να λειτουργήσουν τα καταστήματα όχι μόνο με click away αλλά και με ραντεβού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κομμωτήρια θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανησυχία προκαλεί και η διασπορά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς ανακοινώθηκαν 66 νέα κρούσματα, αλλά και η διασπορά του ιού σε νέους ανθρώπους και οι νοσηλείες.

Μουδιασμένη η αγορά

Τα νέα αυστηρά μέτρα θα επηρεάσουν και το εμπόριο αφού όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται να επανέλθει το click away.

Οι επιχειρηματίες δεν καλοδέχτηκαν την απόφαση για click away από την στιγμή που πλέον λειτουργούν κανονικά και προσπαθούν να ρεφάρουν τη χασούρα της πανδημίας.

Από τη μεριά τους οι καταναλωτές σημειώνουν ότι το click away δεν είναι ο ευκολότερος τρόπος αγοράς αφού δεν μπορούν να δοκιμάσουν τα προϊόντα.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης