Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες την Τρίτη με ηλιοφάνεια κι υψηλές θερμοκρασίες (video)

Εξαιρετικές καιρικές συνθήκες την Τρίτη με ηλιοφάνεια κι υψηλές θερμοκρασίες (video)
Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 - 13:59

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Από το πρωί περιμένουμε λιακάδα στις περισσότερες περιοχές και μάλιστα όσο πιο νότια τόσο περισσότερη ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και για το υπόλοιπο της ημέρας.

Από τα βορειοδυτικά όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που θα μετατοπιστούν ανατολικότερα προς την κεντρική και βόρεια χώρα, κάνοντας ένα πέρασμα από τις συγκεκριμένες περιοχές. Το μεσημέρι αυτή η συννεφιά στην ανατολική Μακεδονία θα πυκνώσει και στα βορειότερα ορεινά τμήματα θα δώσει βροχές μικρής διάρκειας.

Η Τρίτη θα είναι μια ζεστή μέρα για τις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα βόρεια στους 30-32 βαθμούς και 34-35 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 32-34 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-5 μποφόρ, βορειοδυτικοί και στο Αιγαίο σε εντάσεις 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-35 βαθμούς με βόρειο άνεμο 3-4 και στα ανατολικά και 5 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-30 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , η Τετάρτη θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με ήλιο και ζέστη. Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά , με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ στη Μακεδονία. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και θα πλησιάσει τους 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, βοριάδες στα πελάγη 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και μέχρι 6 στο Αιγαίο.

Κλείνοντας, την Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός, με αστάθεια και τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ περισσότερο φαίνεται να επηρεάζεται η Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση 2-3 βαθμούς, με τις μέγιστες το μεσημέρι στους 29 στα βόρεια, 30 στα δυτικά, 33 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 30-31 στο Αιγαίο, όπου θα φυσάει βορειοδυτικός άνεμος 4-6 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης