Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΟΗΕ: Τελευταία ευκαιρία να αποτρέψουμε την κλιματική καταστροφή

ΟΗΕ: Τελευταία ευκαιρία να αποτρέψουμε την κλιματική καταστροφή
Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 - 18:54

Αντιμετωπίζουμε μια τριπλή περιβαλλοντική απειλή. Την απώλεια της βιοποικιλότητας, την κλιματική απορρύθμιση και την αυξανόμενη μόλυνση. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για να την αντιμετωπίσουμε πρέπει να αναδασώσουμε και να προστατέψουμε τα δάση μας, να καθαρίσουμε τα ποτάμια και τις θάλασσες μας, να πρασινίσουμε τις πόλεις μας.

Υποστηρίζει πως αν τα καταφέρουμε όλα αυτά δεν θα προστατέψουμε μόνο τις πηγές του πλανήτη.

Η επίτευξη αυτών των πραγμάτων όχι μόνο θα προστατεύσει τους πόρους του πλανήτη. Θα δημιουργήσει εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίες μέχρι το 2030, θα προκαλέσει αποδόσεις πάνω των 7 τρισεκατομμύριων δολαρίων κάθε χρόνο και θα συμβάλει στην εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας.

Η Δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών για την Αποκατάσταση των Οικοσυστημάτων είναι μία παγκόσμια έκκληση για δράση.

Η επιστήμη μας λέει ότι τα επόμενα 10 χρόνια είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να αποφύγουμε την κλιματική καταστροφή και να ανατρέψουμε την φονική παλίρροια της μόλυνσης και τις απώλειας των ειδών.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να θεραπεύσουμε τη Γη, να συμφιλιωθούμε με τη φύση γεγονός που θα μας εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης

Πρώτος στην πλατεία του χωριού

Πρώτος στην πλατεία του χωριού

Αν η προπαγάνδα μας λέει ότι η Σούπερ Λιγκ είναι το… χωριό, της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, ο κλειστός «εξυγιαντικός» κύκλος τι πρέπει να θεωρείται;