Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός
Τρίτη, 31 Μαΐου 2022 - 23:08

Αρχές Ιουνίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για αίτηση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022. Μάλιστα, φέτος, θα δοθούν περισσότερα κίνητρα, αφού στα καταλύματα θα καταβληθεί 20% υψηλότερη τιμή από τον ΟΑΕΔ.

Όπως αποκάλυψε σήμερα στην ΕΡΤ ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο πιο δημοφιλής προορισμός του «Κοινωνικού Τουρισμού» είναι η Χαλκιδική. Είπε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα παντού. Δεν υπάρχει οικονομικός κόφτης, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτηση, αλλά η μοριοδότηση σταματά στα 30.000 ευρώ. Η μοριοδότηση γίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, δηλαδή όσα περισσότερα παιδιά υπάρχουν στην οικογένεια και όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα, αυτοί θα πάρουν περισσότερα μόρια».

Έτσι, ο κ. Πρωτοψάλτης επισήμανε «Πολλές οικογένειες το εκμεταλλεύονται γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσαν να πάνε διακοπές, είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να πάνε. Αυτό το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να πάνε διακοπές, είναι πολλοί αυτοί που είναι πολύ ευχαριστημένοι, κυρίως πηγαίνουν σε ξενοδοχεία 3 αστέρων αλλά είναι και οι ξενοδόχοι ευχαριστημένοι με το πρόγραμμα. Όπου υπάρχει πρόβλημα εμείς καλούμε τους πολίτες να κάνουν καταγγελία» ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Περισσότερα καταλύματα, νέα κίνητρα
«Αποφασίσαμε αντί να αυξήσουμε τον αριθμό των επιταγών που είναι 300.000, να βάλουμε αυτούς τους έξτρα πόρους για να κάνουμε πιο ελκυστικό το πρόγραμμα, μειώνοντας την συμμετοχή των πολιτών και αυξάνοντας τις τιμές που πληρώνουμε στα ξενοδοχεία, έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότερα ξενοδοχεία, να είναι περισσότερα δωμάτια διαθέσιμα και έτσι να είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στο αυξημένο κόστος φέτος λόγω της ενέργειας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο.

Διαβάστε επίσης