Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 16:38

Την Τετάρτη θα παραμείνει το χειμωνιάτικο σκηνικό θερμοκρασιακά, αλλά με μεγάλα διαστήματα με ήλιο και περιορισμένες βροχές.

Η μέρα θα ξεκινήσει με τοπική συννεφιά στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, ίσως να ψιχαλίσει λίγο στην Κρήτη. Νεφώσεις που μέσα στη μέρα θα περιοριστούν στα νότια.

Στις υπόλοιπες περιοχές από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια , αλλά σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, τις πρώτες πρωινές ώρες θα δημιουργηθούν ομίχλες και παγετός, καθώς η θερμοκρασία θα πλησιάσει αρνητικές τιμές ή τιμές κοντά στους 0 βαθμούς.

Το κρύο θα συνεχιστεί και το μεσημέρι, αν και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι 13-14 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν από 12 βαθμούς Κελσίου στα νησιά στα βόρεια τμήματα μέχρι 16-18 βαθμούς Κελσίου νοτιότερα.

Το βόρειο ρεύμα θα πνέει σε ήπιες εντάσεις στο Ιόνιο, 2-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο το πρωί θα φυσάει ισχυρός βοριάς 7-8 μποφόρ, αλλά πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και μέχρι το βράδυ δε θα ξεπερνάνε τα 4-5 μποφόρ.

Παροδική συννεφιά προβλέπεται στην Αττική μέχρι το μεσημέρι και αίθριος καιρός στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-13 βαθμούς Κελσίου με βοριάδες 4-6 μποφόρ, το πρωί στα ανατολικά 7 μποφόρ, αλλά πολύ γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά. Αναμένεται κρύο, κυρίως το πρωί, με τη θερμοκρασία από 0-9 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης