Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (video)

Καλοκαιρία θα επικρατήσει την Τετάρτη (video)
Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 - 16:38

Την Τετάρτη η καλοκαιρία θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα. Αίθριος θα είναι ο καιρός από το πρωί.

Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν κατά διαστήματα και κατά τόπους στις περισσότερες περιοχές. Το μοτίβο με την περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα διατηρηθεί. Καθώς οι καιρικές ευνοούν τη δημιουργία ομίχλης κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Ομίχλη η οποία στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι πυκνή και μπορεί να διατηρηθεί όλη την ημέρα.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, παραμένοντας στα υψηλά για την επίπεδα των τελευταίων ημερών. Θα πλησιάσει το θερμόμετρο τους 16 στη βόρεια Ελλάδα, 18 στα δυτικά , 19 στα νότια ηπειρωτικά. Πιο κρύα θα είναι η μέρα σε περιοχές που βρίσκονται στο θεσσαλικό κάμπο, όπου η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι 17-19 βαθμούς οι μέγιστες στη νησιωτική χώρα.

Σε βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη. Στο Ιόνιο βόρειοι 3-5 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο, σε παρόμοιες εντάσεις 3-5, με μικρή ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας έως 6 μποφόρ.

Αίθριος θα παραμείνει ο καιρός στην Αττική. Ηλιοφάνεια προβλέπεται με λίγη αραιή νέφωση το πρωί και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18 βαθμούς και θα πνέει βόρειος άνεμος, ήπιος στο Σαρωνικό 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, με αραιή κατά διαστήματα συννεφιά. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-16 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης