Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τραγωδία στον Πειραιά: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος

Τραγωδία στον Πειραιά: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος
Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:43

Για ανθρωποκτονία από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, κατηγορούνται οι 4 ναυτικοί του Blue Horizon που έχουν συλληφθεί μετά τα βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να πετούν από τον καταπέλτη στη θάλασσα τον 36χρονο που ήθελε να επιβιβαστεί στο πλοίο, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι κατηγορούμενοι, καπετάνιος, ύπαρχος, λοστρόμος και αξιωματικός καταστρώματος θα απολογηθούν στην εισαγγελία σήμερα το μεσημέρι, κι ενώ ακόμη δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα για το «έγκλημα».

«Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις», «Ο καπετάνιος μας έκλεισε την πόρτα»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την τραγωδία στον Πειραιά

Όλα έγιναν γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, κατά την αναχώρηση του πλοίου Blue Horizon, της Bluestar Ferries, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Ηράκλειο.

Αρχικά το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος ανέφερε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 36 ετών που έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να εισέλθει στο πλοίο, ενώ είχαν λυθεί οι κάβοι.

Ωστόσο την πλήρη ανατροπή στην υπόθεση έφερε η δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος του πλοίου να διαπληκτίζονται και στη συνέχεια να σπρώχνουν και μάλιστα δύο φορές τον 36χρονο -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο- ο οποίος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο με αποτέλεσμα να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε επίσης