Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νεφώσεις με τοπικές βροχές την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές την Κυριακή
Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2023 - 18:45

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η αφρικανική σκόνη θα περιοριστεί στα νότια, αλλά θα υπάρχει μια θολούρα στην ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της συννεφιάς και της αυξημένης υγρασίας.

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά το μεσημέρι. Μέχρι το βράδυ οι νεφώσεις θα μετατοπιστούν ανατολικότερα, αφήνοντας με καθαρό ουρανό τη νύχτα την ηπειρωτική χώρα, και με πρόσκαιρες νεφώσεις τα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 25 στα δυτικά, ως 27 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί θα στραφούν το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 2 – 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο νοτιάδες ήπιοι 2 – 4 μποφόρ , αργά τη νύχτα θα στραφούν σταδιακά σε βόρειους.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα επικρατήσουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Το μεσημέρι στα βόρεια του νομού πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 – 28 βαθμούς και θα πνέει ασθενής νότιος άνεμος 2 – 3 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, με συννεφιά στα ορεινά της Χαλκιδικής, όπου και πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 – 25 βαθμούς και οι άνεμοι ασθενείς στον Θερμαϊκό 2 – 3 μποφόρ, βόρειοι και θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους.

Ο καιρός την επόμενη εβδομάδα

Τη Δευτέρα πρόσκαιρες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με ομίχλες το πρωί και το βράδυ.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα παραμείνουν, με το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι τους 25 – 27 βαθμούς, και οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους 2 – 4, στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Ο βοριάς θα καθαρίσει λίγο ακόμα την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη και θα μειωθούν και τα ποσοστά υγρασίας.

Την Τρίτη στα νοτιοανατολικά αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά καλός καιρός, με ηλιοφάνεια και διαστήματα συννεφιάς, όμως αργά τη νύχτα θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 24 – 27 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές. Οι άνεμοι βόρειοι αρχικά, αλλά θα στραφούν σε νότιους 3 – 5 στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης