Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις την Πέμπτη

Αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις την Πέμπτη
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 19:03

Την Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές και μόνο στο εσωτερικό του ηπειρωτικού κορμού, δηλαδή στη δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της Ηπείρου και γενικά κατά μήκος της Πίνδου, θα δημιουργηθούν ομίχλες και θα επικρατήσει αρχικά συννεφιά, η οποία μέσα στη μέρα θα διαλυθεί.

Στα δυτικά και βόρεια, και σε ένα μεγάλο τμήμα του Αιγαίου θα επικρατήσει λιακάδα. Στις υπόλοιπες περιοχές, στα κεντρικά και νότια περιμένουμε ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις , κατά βάση αραιές, ωστόσο λίγες βροχές προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι σε θαλάσσιες περιοχές στο νότιο Ιόνιο, τοπικά στη δυτική Κρήτη, στη Ρόδο και το Καστελόριζο μικρής έκτασης και έντασης φαινόμενα, με αρκετό ήλιο μέσα στη μέρα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Η μέγιστη θα φτάσει στα δυτικά τους 27-28 βαθμούς, ενώ λίγο χαμηλότερη αναμένεται στην υπόλοιπη χώρα, με το θερμόμετρο κοντά στους 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες, 4-6, και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι θα είναι ισχυροί, αλλά σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, καθώς με εξαίρεση λίγη αραιή νέφωση το μεσημέρι, θα επικρατήσει λιακάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 15-25 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6, και μέχρι το μεσημέρι 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις το πρωί και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί, θα στραφούν σε νότιους ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Πηγή: Μegatv.com

Διαβάστε επίσης

Λίγες τοπικές νεφώσεις την Τρίτη (video)

Λίγες τοπικές νεφώσεις την Τρίτη (video)

Στις βορειοδυτικότερες περιοχές της περιοχές Επικρατείας προς τα κεντρικά και νοτιοανατολικά τμήματα αλλά μέχρι και τις βορειοανατολικές νησιωτικές περιοχές αναμένονται νεφώσεις.