Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιδεινώνεται από Παρασκευή ο καιρός (video)

Επιδεινώνεται από Παρασκευή ο καιρός (video)
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 19:00

Την Παρασκευή θα επικρατήσει περισσότερη συννεφιά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο νοτιότερα και στα νησιά του Αιγαίου.

Σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται το μεσημέρι και από τα δυτικά, όπου οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης, αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, πιθανόν και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Το βράδυ, η ένταση της βροχής θα δυναμώσει και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να γενικευτούν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Στα νησιά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο προς το ξημέρωμα του Σαββάτου η κακοκαιρία θα επεκταθεί και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 17 – 19 βαθμούς στα βόρεια, 21 – 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 24 οι μέγιστες στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3 – 5, σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 και το βράδυ στα 7 μποφόρ. Βόρειοι αρχικά στο Αιγαίο, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 – 5 και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην Αττική προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και θα συννεφιάσει εκ νέου και αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 – 21 βαθμούς και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ασθενείς, αλλά βαθμιαία και ενισχυθούν στα 3 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αρκετά διαστήματα συννεφιάς και αργά τη νύχτα βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 19 βαθμούς, νότιοι άνεμοι 3 – 5 μποφόρ.]

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα (video)

Τη Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς η κακοκαιρία θα επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές.