Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Τετάρτη (video)

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει την Τετάρτη (video)
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2024 - 22:02

Την Τετάρτη το κρύο θα είναι έντονο σε όλη τη χώρα.

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και στα ανατολικά ηπειρωτικά, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά, Φαινόμενα ασθενούς ως και μέτριας έντασης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από τα 700μ, σε ημιορεινές περιοχές, στην Εύβοια και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, και μόνο στα βορειοανατολικά νωρίς το πρωί στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα χιονίσει παροδικά για λίγο σε χαμηλά υψόμετρα και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε χαμηλά επίπεδα, θα πλησιάσει τους 7 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, με περισσότερο κρύο στη Θράκη και στη δυτική Μακεδονία, όπου οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 3-4 βαθμούς μέσα στην ημέρα. 9-10 στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, 13 στα δυτικά και στην Κρήτη και έως 15 στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βορειοανατολικοί, μέχρι 7-8 και το πρωί πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Το πρωί ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-9 βαθμούς, με βόρειους ανέμους στην περιοχή 5-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις, πιο πυκνές στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-6 βαθμούς, σε βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Κυριακή (video)

Άστατος ο καιρός την Κυριακή (video)

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Ισχυρές αναμένεται να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.