Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός και χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη (video)

Αίθριος ο καιρός και χαμηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη (video)
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 - 16:50

Την Πέμπτη στη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει αίθριος καιρός και κρύο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, αλλά χωρίς φαινόμενα έως το μεσημέρι.

Στη συνέχεια όμως φαίνεται να πλησιάζει από τα δυτικά ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, με την έλευση του οποίου θα ξεκινήσουν βροχές στα δυτικά και το βράδυ θα επεκταθούν στην ανατολική Πελοπόννησο, οριακά στην ανατολική Στερεά, στη δυτική Κρήτη και προς το ξημέρωμα τις επόμενης ημέρας θα κινηθούν στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, και κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου και στη δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά στη κεντρική Στερεά και στη Πελοπόννησο.

Ο καιρός θα μαλακώσει λίγο στα δυτικά και νότια, με θερμοκρασίες το μεσημέρι μέχρι 13 βαθμούς, πιο υψηλές θα παραμείνουν στη Ρόδο και το Καστελόριζο, με 15 βαθμούς. Έντονο το κρύο στα κεντρικά και βόρεια με 8-10 βαθμούς οι μέγιστες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5-7, στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στη συνέχεια.

Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει με λίγες συννεφιές. Αργά τη νύχτα προς το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, θα βρέξει λίγο στα νησιά του Σαρωνικού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-10 βαθμούς, με βόρειους ανέμους 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι, και γρήγορη εξασθένηση στη συνέχεια.

Στη Θεσσαλονίκη με εξαίρεση αραιές νεφώσεις στα νότια, γενικά θα επικρατήσει αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια. Ήλιος με δόντια όμως, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-7 βαθμούς , βόρειοι οι άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός την Κυριακή (video)

Άστατος ο καιρός την Κυριακή (video)

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Ισχυρές αναμένεται να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.