Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άστατος ο καιρός την Κυριακή (video)

Άστατος ο καιρός την Κυριακή (video)
Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024 - 20:05

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη χώρα. Ισχυρές αναμένεται να είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά, στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Ισχυρές αναμένονται και οι βροχές στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι περίπου τη Σάμο. Στις υπόλοιπες περιοχές οι βροχές θα είναι πιο ήπιες.

Στα νότια θα σημειωθούν λασποβροχές, λόγω της αφρικανικής σκόνης και στα ανατολικά ηπειρωτικά ο καιρός θα είναι περισσότερο βελτιωμένος, με ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται σε μεγάλα υψόμετρα στα ορεινά μας, και τις πρωινές ώρες θα δημιουργηθεί παγετός.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 14-17 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 18-20 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε θυελλώδεις εντάσεις νοτιοδυτικοί 6-8, τοπικά και 9 μποφόρ στα πελάγη.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, με εξαίρεση το πέρασμα της καταιγίδας, μετά τα μεσάνυχτα σήμερα προς το ξημέρωμα της Κυριακής, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-17 βαθμούς, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 5-7, πρόσκαιρα 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης μέχρι το βράδυ, και πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-15 βαθμούς, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 4-6 μποφόρ και θα υποχωρήσουν στα 3-4 μποφόρ μέχρι το βράδυ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Βροχερό θα είναι το σκηνικό σε αρκετές περιοχές, αλλά με διαφορετική ένταση και τις επόμενες ημέρες.

Μέτριας έντασης βροχή αναμένεται στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο και ασθενείς βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί κοντά στους 14-16 στα ηπειρωτικά και έως 19 στο νότιο Αιγαίο.

Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι 5-7, το πρωί πρόσκαιρα 8 μποφόρ, σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Την Τρίτη το σκηνικό θα γίνει σταδιακά χειμωνιάτικο καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα ρίξουν ραγδαία τη θερμοκρασία πρώτα στα βόρεια στους 10 βαθμούς και 14-16 οι μέγιστες νοτιότερα.

Όσον αφορά τα φαινόμενα, βροχοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Ιουνίου και καταιγίδες στο Αιγαίο και σε μικρότερο βαθμό στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ημιορεινά και παγετός θα δημιουργηθεί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στη βόρεια Ελλάδα. Και οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα 6-8 μποφόρ.


Διαβάστε επίσης