Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε ποιες περιοχές επιμένει το τσουχτερό κρύο την Τρίτη

Σε ποιες περιοχές επιμένει το τσουχτερό κρύο την Τρίτη
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 16:55

Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν μέχρι περίπου τις μεσημβρινές ώρες στην Κρήτη και το Καστελόριζο και στη συνέχεια θα σταματήσουν.

Στην ηπειρωτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, χωρίς όμως να συνοδεύονται από φαινόμενα.

Ισχυρός θα είναι ο παγετός που θα δημιουργηθεί στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, καθώς η ξαστεριά που περιμένουμε το βράδυ, θα επιτρέψει στη θερμοκρασία να πέσει τις συγκεκριμένες ώρες σε αρνητικές τιμές.

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία το μεσημέρι. 8-9 βαθμούς στα βόρεια, 10-13 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και θα φτάσει τους 16-18 βαθμούς στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5, με μικρή ενίσχυση το απόγευμα στα 6 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο 4-6, τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική παροδικές νεφώσεις περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά του νομού, και ηλιοφάνεια στο κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-13 βαθμούς και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 4-6, στα ανατολικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιή συννεφιά το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1-Αίθ8 με ήπιο βοριά στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης