Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές νεφώσεις

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές νεφώσεις
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 16:55

Ασθενείς και διάσπαρτες κατά βάση βροχές θα σημειωθούν στην Εύβοια σε περιοχές που προσανατολίζονται στο Αιγαίο, και συγκεκριμένα στα ανατολικά, στην Κρήτη και πρόσκαιρα και στο Καστελόριζο, αλλά μέχρι το βράδυ, τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια από το πρωί και χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικότερα στα δυτικά και βόρεια, όπου και θα δημιουργηθεί ισχυρός παγετός. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις γενικά αραιές.

Η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 11 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 11-13 βαθμους Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και έως 14 βαθμους Κελσίουτοπικά στα δυτικά. Χαμηλές θα παραμείνουν οι μέγιστες και στο Αιγαίο, κοντά στους 10-13 βαθμούς, με εξαίρεση τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα φτάσει έως 16-18 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4-6 και στο Αιγαίο 7-8 μποφόρ, και θα εξασθενήσουν το βράδυ από τα βόρεια.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα με ηλιοφάνεια ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-12 βαθμούς και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5-6 και στα ανατολικά θα είναι ισχυροί έως 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στην πόλη 3-5 μποφόρ.

Πηγή: Megatv.com

Διαβάστε επίσης