Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο

Αίθριος ο καιρός το Σάββατο
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 - 19:44

Το Σάββατο, ηλιοφάνεια προβλέπεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με λίγες παροδικές νεφώσεις μόνο στην Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα ανοίξει.

Μέτριας έντασης βροχή περιμένουμε στις Κυκλάδες και κυρίως την Κρήτη και την Κάρπαθο, όπου μέχρι το βράδυ, αν και τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στις υπόλοιπες περιοχές, στην Κρήτη θα συνεχίσει να βρέχει.

Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι τους 16 βαθμούς, στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τους 17, τοπικά 18 στα δυτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 17 βαθμούς στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με περισσότερη ψύχρα στο βόρειο Αιγαίο που δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί 2 – 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς. Βοριάδες στο Αιγαίο 4 – 6, τοπικά 7 μποφόρ, το απόγευμα βαθμιαία από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει και μέχρι το βράδυ θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 15 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 – 15 βαθμούς, μεταβλητοί οι άνεμοι στον Θερμαϊκό 2 – 3 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης