Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήλιος και συννεφιά τη Δευτέρα

Ήλιος και συννεφιά τη Δευτέρα
Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 - 17:52

Την Δευτέρα η μέρα θα κυλήσει με νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, ενώ από την άλλη μεριά στο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι αίθριος και ηλιόλουστος.

Αναμένονται ασθενείς και τοπικές βροχές στα βόρεια, σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην κεντρική και δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο νότιο Ιόνιο, φαινόμενα που δεν προβλέπεται να έχουν διάρκεια, αλλά θα συνοδεύονται από αρκετή συννεφιά που περιμένουμε μετά το μεσημέρι να είναι πρόσκαιρα πιο πυκνή.

Περισσότερο ήλιο λοιπόν περιμένουμε στα νησιά του Αιγαίου, και συννεφιά στα ηπειρωτικά, που συνδυαστεί με ένα ψιλόβροχο τοπικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, θα φτάσει το μεσημέρι τους 12-14 βαθμούς και θα πλησιάσει τους 15-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά στο νότιο Αιγαίο και 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις. Στο Αιγαίο βοριάδες μέχρι 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, αλλά από το μεσημέρι και στη συνέχεια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα κεντρικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς, με ήπιο βοριά στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και από νωρίς το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-13 βαθμούς, και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη θα αλλάξει ο καιρός σε ορισμένες μόνο περιοχές της χώρας. Προβλέπονται ασθενείς βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, και αρκετά διάσπαρτες στη Μακεδονία, όμως στη δυτική Ελλάδα θα είναι πιο δυνατές και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 12 στα βόρεια, 14-15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες σε παρόμοιες εντάσεις.

Την Τετάρτη περιμένουμε παρόμοια φαινόμενα, ασθενείς βροχές στα ηπειρωτικά και πιο δυνατές βροχές στα στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Μέχρι το βράδυ θα έχουν την τάση να διαλυθούν και να πλησιάσουν το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 13-14 στα ηπειρωτικά και τους 17 στο νότιο Αιγαίο, και οι άνεμοι βόρειοι στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο νότιοι μέχρι 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης