Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπάτζετ 7 εκατομμυρίων ευρώ η αντίπαλος του Θρύλου!

Μπάτζετ 7 εκατομμυρίων ευρώ η αντίπαλος του Θρύλου!
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 - 00:45

Η κλήρωση δεν έπαιξε καλό... παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Η κληρωτίδα έβγαλε αντίπαλο του Θρύλου στον τρίτο προκριματικό γύρο του EHF Cup την γερμανική Μέλσουνγκεν.

Μια ομάδα η οποία είναι από τις καλύτερες της Bundesliga και η οποία έχει 7 εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ. Για τέτοια υπερδύναμη μιλάμε...

Βέβαια, υπάρχει και ένα κοινό σημείο ανάμεσα στις δύο ομάδες! Και αυτό δεν είναι άλλο από τον Γρηγόρη Σανίκη. Ο άσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στη Γερμανία και μια από τις ομάδες που φόρεσε τη φανέλα τους ήταν και αυτή της Μέλσουνγκεν.

Πέρσι, η ομάδα κατέκτησε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και φέτος είναι στην δεύτερη, ισόβαθμη στους 13 πόντους (σε εννιά ματς) μαζί με Ράιν Νέκαρ Λόβεν και Φλένσμπουργκ.

Η μισή ομάδα και παραπάνω αποτελείται από διεθνείς αθλητές, όπως ο Σουηδός τερματοφύλακας Γιόστραντ, οι Κροάτες Πάβλοβιτς (περιφερειακός), Μάριτς (πίβοτ), ο Δανός περιφερειακός Μίκελσεν, οι Γερμανοί Ράιχμαν, Χέφνερ, Κουν.

Το Μέλσουνγκεν είναι μια μικρή πόλη 14.000 κατοίκων στο κέντρο της χώρας, πολύ κοντά βρίσκεται η πόλη Κάσσελ με 200.000 κατοίκους, ενώ σε απόσταση δύο ωρών είναι η Φρανκφούρτη.

Ιδιοκτήτρια και Πρόεδρος της ομάδας είναι η Μπάρμπαρα Μπράουν, κύρια μέτοχος της κολοσσού εταιρείας B. Braun, που προμηθεύει τα νοσοκομεία με ιατρικά μηχανήματα. Η εταιρεία εδρεύει στο Μέλσουνγκεν, έχει 64.000 εργαζομένους και έσοδα 7 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ο σύλλογος έχει ιστορία 158 ετών, αφού ιδρύθηκε το 1861 και έδρα το Rothenbach-Halle χωρητικότητας 4.300 θεατών.

O Ολυμπιακός θα παίξει στην Γερμανία στις 16-17/11 και θα υποδεχθεί την Μέλσουνγκεν στις 23-24/11.

Διαβάστε επίσης

«Δεν το έχω πιστέψει ακόμα...»

«Δεν το έχω πιστέψει ακόμα...»

Ο Γρηγόρης Σανίκης, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην κλήρωση του Ολυμπιακού κόντρα στην πρώην ομάδα του, Μέλσουνγκεν...

Πέντε εκτός, μια επιστροφή με Φίλιππο...

Πέντε εκτός, μια επιστροφή με Φίλιππο...

Οι Τσιλιμπάρης, Τζηράς, Κανδύλας, Τσίλης και Καραμπουρνιώτης δεν ταξίδεψαν στη Βέροια για την αναμέτρηση της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού. Επιστρέφει ο Σανίκης...