Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πύργοι» της άμυνας του Θρύλου!

«Πύργοι» της άμυνας του Θρύλου!
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 - 11:59

Ο Ολυμπιακός προχωρά στην ενίσχυση του ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν, φέρνοντας για το κέντρο της άμυνας τον Ρούμπεν Σεμέδο. Με την ελπίδα να κάνει τη διαφορά και έτσι το Legend_Stories7 καταγράφει τις περιπτώσεις ξένων κεντρικών αμυντικών, που άφησαν εποχή αγωνιζόμενοι στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Κροάτης «Άρχοντας»

Ο διεθνής Γιουγκοσλάβος Μάρτιν Νοβοσέλατς, ο αποκαλούμενος και ως «Μπεκενμπάουερ των φτωχών», αποτελεί τον, κατά πολλούς, κορυφαίο κεντρικό οπισθοφύλακα στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κροάτης πρώην άσος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού την τριετία 1979-82, όντας αναντικατάστατο στέλεχος της σπουδαίας ομάδας των Πειραιωτών, προσκομίζοντας, χάρη στην αγέρωχη αγωνιστική του παρουσία και στα σπάνια ηγετικά του χαρίσματα, το προσωνύμιο «Άρχοντας», συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κατάκτηση τριών διαδοχικών Πρωταθλημάτων, ενός Κυπέλλου και ενός Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Ο έμπειρος Γκαμπριέλ Σούρερ

Το καλοκαίρι του 2004, κατά την απόπειρα ανάκτησης των εγχώριών του σκήπτρων, ο Ολυμπιακός προχωρά σε μία εξαιρετική κίνηση ουσίας, με την απόκτηση του πολύπειρου πρώην κεντρικού οπισθοφύλακα της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της εθνικής Αργεντινής, Γκαμπριέλ Σούρερ. Ποδοσφαιριστής με αδιαμφισβήτητη ποιότητα και σπουδαία προσόντα, στα 33 του έτη αναδεικνύεται ηγέτης της αμυντικής γραμμής των ερυθρολεύκων, με τους οποίους κατακτά κατά την επόμενη διετία δύο Πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας, αποχωρώντας από το λιμάνι το 2006, με χάιλαϊτ της παρουσίας του το αλησμόνητο τέρμα του στο θρίαμβο με 1-0 επί της Μονακό για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το Νοέμβριο του 2004.

O πολυθεσίτης Ζεβλάκοφ

Ο Πολωνός πολυθεσίτης Μίχαλ Ζεβλάκοφ υπήρξε μία από τις πλέον αξιόπιστες αμυντικές μονάδες κατά τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, χάρη στην ευχέρειά του να αγωνίζεται τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα της οπισθοφυλακής. Ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα την τετραετία 2006-10, προερχόμενος από τη βελγική Άντερλεχτ, φέροντας, χάρη στην ποιότητά του, πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση τριών Πρωταθλημάτων, δύο Κυπέλλων και ενός Σούπερ Καπ Ελλάδας, κερδίζοντας φυσικά μία ιδιαίτερη θέση στην καρδία των φίλων του Ολυμπιακού.

Ο Σουηδός «Βράχος»

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ έχει κατορθώσει να αναρριχηθεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας της φίλαθλης γνώμης ως ο κορυφαίος ξένος οπισθοφύλακας που γνώρισαν τα ελληνικά γήπεδα, τουλάχιστον κατά την τελευταία εικοσαετία. Ο «Βράχος», αρχηγός της εθνικής Σουηδίας, ηγετική μορφή της Άστον Βίλα και πρώην αστέρας της Γιουβέντους, πιάνει λιμάνι το καλοκαίρι του 2009, έναντι €2.500.000 προς τη «γηραιά κυρία», στα 32 του έτη και για την επόμενη τριετία η επιβλητική του παρουσία στην πειραϊκή άμυνα τον καθιστά θρυλική φυσιογνωμία της ερυθρόλευκης ιστορίας, συνθέτοντας σπουδαίο δίδυμο με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος ωριμάζει στο πλευρό του, ενώ πέρα από την αδιαμφισβήτητη κλάση του, κατακτά μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων της ομάδας, χάρη στο πάθος και την ταύτισή του με τη ψυχοσύνθεση του συλλόγου.

Ο «ογκόλιθος» του Ολυμπιακού κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα έως και το 2012, πανηγυρίζοντας δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, έχοντας φυσικά συμβάλει τα μέγιστα σε ένδοξες βραδιές του συλλόγου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7

Διαβάστε επίσης