Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

7+1 Ιστορικές αναμετρήσεις!

7+1 Ιστορικές αναμετρήσεις!
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 09:54

Ο Ολυμπιακός «διασταυρώνει τα ξίφη του» με τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης Τότεναμ στο Φάληρο, για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και το Legend_Stories7 κάνει αναδρομή στις εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους, που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην ερυθρόλευκη ιστορία.

Ο πρώτος θρίαμβος

Στις 8 Νοεμβρίου του 1972, στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός πετυχαίνει έναν ιστορικό άθλο, καθώς γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που υποτάσσει αγγλικό σύλλογο, όταν για τον επαναληπτικό αγώνα της Β' φάσης του Κυπέλλου UEFA επικρατεί με 1-0 κόντρα στην κυπελλούχο Ευρώπης Τότεναμ, με «χρυσό» σκόρερ τον Ρομαίν Αργυρούδη, μένοντας ωστόσο εκτός συνέχειας, ελέω της ήττας με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι του Λονδίνου.

Με τη σφραγίδα του «Ιέρο»

Ο Ιεροκλής Στολτίδης εκτελεί με κεφαλιά τον Γέρζι Ντούντεκ και ο καταιγιστικός Ολυμπιακός του Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Ριβάλντο πετυχαίνει ένα μεγαλειώδη θρίαμβο, στην παρθενική ευρωπαϊκή αναμέτρηση στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», υποτάσσοντας τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 28 Σεπτεμβρίου του 2004.

Ιστορική νύχτα κόντρα στην Τσέλσι

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2008, για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή κοιτάζει κατάματα την πανίσχυρη κυπελλούχο Αγγλίας και μετέπειτα δευτεραθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, καθώς αναδεικνύεται ισόπαλος με 0-0 στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές σεζόν της ιστορίας του.

Νίκη-πρόκριση στους 16

Με σκόρερ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο αμυντικό Λεονάρντο, ο Ολυμπιακός του Ζίκο υποτάσσει στο εκρηκτικό «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Άρσεναλ με 1-0, σφραγίζοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την πρόκρισή του στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 9 Δεκεμβρίου του 2009.

Πικρός αποκλεισμός

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο καταιγιστικός Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε, με σκόρερ τους Τζεμπούρ, Φουστέρ και Μοντεστό, ισοπεδώνει την Άρσεναλ με 3-1 στο Φάληρο, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, ωστόσο οι... συγκυρίες στα τελευταία λεπτά της έτερης αναμέτρησης του ομίλου, μεταξύ Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ, αφήνουν τους πρωταθλητές Ελλάδας αναπάντεχα εκτός θεσμού, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή τους περιπλάνηση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τρίτος θρίαμβος κόντρα στους «Κανονιέρηδες»

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2012, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός του Λεονάρντο Ζαρντίμ ταπεινώνει για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών τη σπουδαία Άρσεναλ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επικρατώντας με 2-1, έπειτα από ανατροπή, χάρη σε τέρματα του Γιάννη Μανιάτη και του Κώστα Μήτρογλου.

Η νύχτα που υποκλίθηκε η Ευρώπη

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2014, σε μία από τις ενδοξότερες βραδιές της ιστορίας του, ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, με σκόρερ τον ηγέτη του Τσόρι Ντομίνγκες και τον εξαιρετικό Τζόελ Κάμπελ, γονατίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη θρυλική πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0, προκαλώντας αίσθηση σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με την υπογραφή του Φορτούνη

Στις 23 Αυγούστου του 2018 ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς επεκτείνει την άκρως θετική του παράδοση κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους, επικρατώντας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 3-1 επί της ιστορικής Μπέρνλι, έπειτα από ηγετική εμφάνιση και δύο τέρματα του αρχηγού του Κώστα Φορτούνη και ενός του Ανδρέα Μπουχαλάκη, για την πρώτη αναμέτρηση των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Για περισσότερες «θρυλικές ιστορίες» ακολουθήστε το legend_stories7 στο Instagram, κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο: legend_stories7.

Διαβάστε επίσης