Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με αντιπολίτευση τον Κοντονή…

Με αντιπολίτευση τον Κοντονή…
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 - 19:25

Μόνο φωτογραφία με τους Θωμά Μητρόπουλο και Αχιλλέα Μπέο, οι οποίοι φαίνεται ότι στηρίζουν την αντιπολίτευση της ΕΠΟ, δεν έχει βγάλει ο Κοντονής. Κατά τ’ άλλα δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι εκ των βασικών, αν όχι ο βασικότατος, για την ακρίβεια μοναδικός πυρήνας της κόντρας εναντίον του Γιώργου Γκιρτζίκη. Αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δέχεται μεγαλύτερο πόλεμο από τον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ, παρά από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που δεν χάνουν την ευκαιρία να βάλουν εναντίον του. Κατά τ’ άλλα ακόμη περιμένουμε να δούμε, αν πλην των Κοντονή και των στελεχών των προαναφερόμενων ΠΑΕ υπάρχουν άλλοι που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της διοίκησης της Ομοσπονδίας. Εννοούμε τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ενώσεων, αφού αυτοί είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, για να μάθουμε και ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρόεδρος.

Κακά τα ψέματα, αν δεν υπήρχε ο Κοντονής, δεν θα είχαν καμία τύχη. Αν δεν υπήρχε ο υφυπουργός, μήπως δεν θα υπήρχαν και οι άλλοι;

Ολως τυχαίως, όλα τα «θέλω» παρουσιάζονται ως υποψήφιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο Κοντονής θα κάνει νόμο για να φύγουν τα στελέχη της ΕΠΟ που δεν είναι αρεστά, άσχετα αν ο εφέτης ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης δεν τους επέβαλε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Ο Κοντονής θα κάνει νόμο για να αλλάξει η διαιτησία, δηλαδή να την πάρουν στα χέρια τους. Ο Κοντονής θα κάνει νόμο για να μη… χαθεί η ανεξάρτητη ΟΔΠΕ, άσχετα αν είναι ανύπαρκτοι.

Αν δουν ότι δεν κερδίζουν τις εκλογές, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, θα κάνει ο Κοντονής νόμο για να τις αναβάλει; Οι ωμές παρεμβάσεις του υφυπουργού στο ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό…

Κίνδυνος διάσπασης…

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Την Παρασκευή, στην ψήφιση του διοικητικού απολογισμού θα γίνει το πρώτο επίσημο γκάλοπ. Με την κινητοποίηση που έχει γίνει, τα τηλέφωνα, οι συναντήσεις και οι απειλές να είναι στο φουλ, θα φανεί και το… ταβάνι της αντιπολίτευσης που δεν μπορεί να υπολογιστεί πάνω από 18 ποδοσφαιρικές ενώσεις σε σύνολο 56.
Μια άλλη παράμετρος είναι ότι στην αντιπολίτευση υπάρχει και κίνδυνος διάσπασης. Δεν έχουν βάλει ακόμη αντίπαλο του Γκιρτζίκη, επειδή δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Λένε τάχα ότι θα κάνουν εκλογές μεταξύ αυτών που θα καταψηφίσουν τον Γκιρτζίκη.

Διαφωνίες

Τον υποψήφιο πρόεδρο θα επιλέξουν οι Σαββίδης, Μελισσανίδης, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρώτος θέλει Θεσσαλονικιό, ενώ ο δεύτερος είναι αντίθετος σε αυτό. Ακόμη υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις πρόεδροι ενώσεων, οι οποίοι όχι μόνο έχουν ηγετικές βλέψεις, αλλά και κάποιος δεν τα πάει καλά με κάποιον άλλον που αν ηγηθεί, θα αναγκαστεί να κρατήσει αποστάσεις. Οι εκλογές της ΕΠΟ γίνονται τον Οκτώβριο και έχουν δρόμο ακόμη.

Δυνατά

Λένε ότι ο Κοντονής ψάχνει να βρει πρόεδρο κοινής αποδοχής για την ΕΠΟ. Ομως, όλως τυχαίως και αυτό το σενάριο βολεύει την αντιπολίτευση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάθε άλλο παρά ουδέτερος είναι. Το συγκεκριμένο σενάριο θα παίξει δυνατά, αν η διαφορά της διοίκησης του Γκιρτζίκη με τους δήθεν εξυγιαντές είναι μεγάλη.

Φιλοσοφία

Μέχρι και σενάρια ότι η FIFA και η UEFA θα βάλουν διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ κυκλοφορούν κάποιοι, παρότι ο επικεφαλής του κλιμακίου, που ασχολείται με τις κρατικές παρεμβάσεις του Κοντονή, ο Κύπριος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, το διέψευσε. Κι αυτό αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα ηττοπάθειας των δήθεν εξυγιαντών. Γι’ αυτά αναμένεται να απαντήσει ο εκπρόσωπος της UEFA που θα έρθει στην Ελλάδα για τις εργασίες της Γ.Σ.

Διαβάστε επίσης

«Αλλαγές δεν μπορεί να κάνει το… χθες»

«Αλλαγές δεν μπορεί να κάνει το… χθες»

Ο Βάϊος Μπαλάφας, γράφει για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαζαράκη, που αποκάλεσε «βιασμό του ποδοσφαίρου τη συμμαχία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ με τις ποδοσφαιρικές ενώσεις».

Τι ειπώθηκε για ξένο αρχιδιαιτητή

Τι ειπώθηκε για ξένο αρχιδιαιτητή

Ο Βάιος Μπαλάφας γράφει για την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού η UEFA δεν συζητά καν την περίπτωση να βάλει… χέρι η Λίγκα στη διαιτησία.