Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η UEFA συγχαίρει, ο Κοντονής παρεμβαίνει!

Η UEFA συγχαίρει, ο Κοντονής παρεμβαίνει!
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 - 17:56

Και οι διατάξεις για τη διαιτησία στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Κοντονή που αποκλείεται να περάσουν επειδή αλλιώς θα έχουμε Grexit, είναι στον… ρυθμό της προπαγάνδας, ενώ όλως τυχαίως έχουν άρωμα ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Τις απόψεις που διαβάζαμε και ακούγαμε ο υφυπουργός θέλει να τις κάνει νόμο του κράτους, άσχετα αν παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η διαιτησία θα γίνει επαγγελματική, ενώ οι πίνακες των διαιτητών των εθνικών πρωταθλημάτων θα βγαίνουν από την ομοσπονδία διαιτητών, όπου θα λειτουργεί και η ΚΕΔ. Μπορεί αυτά να ακούγονται απίστευτα, όμως είναι αληθινά.

Το φοβερό και τρομερό είναι ότι ο Κοντονής δεν λαμβάνει υπόψη τη Συνθήκη Διαιτησίας της UEFA, η οποία καθορίζει τον τρόπο οργάνωσης, διοίκησης, εκπαίδευσης, αλλά και επιλογής των διαιτητών! Ολα αυτά γίνονται το ίδιο σε όλη την Ευρώπη, αφού όλες οι Ομοσπονδίες υπάγονται στη Συνθήκη Διαιτησίας της UEFA, που είναι και επιδοτούμενο πρόγραμμα.

Πρόσφατα (08/06) βρέθηκε στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος της UEFA, Τζον Γουόρντ, ο οποίος έχει αρμοδιότητα την επίβλεψη της ΕΠΟ στο αν τηρεί τους όρους της Συνθήκης Διαιτησίας. Είναι ο δεύτερος έλεγχος που έκανε, ο προηγούμενος από τον Βορειοϊρλανδό παράγοντα έγινε τον Φεβρουάριο. Και στις δύο περιπτώσεις έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΠΟ!

Και μόνο από αυτά αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνος και άσχετος είναι ο Κοντονής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και να σκεφτεί κανείς ότι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 παραδέχθηκε μέσα στη Βουλή ότι αλλαγές στη διαιτησία δεν μπορούν να γίνουν, επειδή πρόκειται για τον «πυρήνα» του αυτοδιοίκητου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο Κοντονής όλα αυτά θα τα πάρει πίσω, θέλει-δεν θέλει. Δεν θα υπάρχει Κουτσοκούμνης, ο Κύπριος επικεφαλής του κλιμακίου της FIFA, καθώς αυτήν τη φορά η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν αναμένεται να μπει σε διαδικασία διαλόγου…

Το Grexit θα είναι… κεραυνός!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Σε συναγερμό για το… έκτρωμα

Σε συναγερμό για το… έκτρωμα

Διαβάστε τι γράφει ο Βάϊος Μπαλάφας για τις Ενώσεις που «Βράζουν» κατά του Κοντονή - Η ΕΠΟ εξετάζει τη σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. για να… πέσουν οι μάσκες

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Ο Βάιος Μπαλάφας γκρεμίζει την προπαγάνδα των δήθεν εξυγιαντών και αναφέρει ότι η χειρότερη διαιτησία του πρωταθλήματος ήταν του Καλογερόπουλου και μόνο με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού.