Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η φαντασία στον ΠΑΟ ξεπερνά τα όρια

Η φαντασία στον ΠΑΟ ξεπερνά τα όρια
Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016 - 19:58

Και μη χειρότερα! Ακόμη και ο Δον Κιχώτης, ο οποίος κυνηγούσε ανεμόμυλους, θα έμενε άφωνος μπροστά στα… φαντάσματα που βλέπουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν πρόκειται για πλάκα, αλλά για περίπτωση που γράφτηκε σε «πράσινα» ρεπορτάζ από το Τέχελεν της Ολλανδίας.

Οι απεσταλμένοι, στην προετοιμασία του ΠΑΟ, δεν έκρυψαν ότι οι παίκτες του ασχολούνταν με τα σφυρίγματα των ρέφερι τόσο στο φιλικό με τη Σιλφόλντε (2-0) όσο και σε αυτό με την Αλεμάνια Ααχεν (2-2). Ομως, εκεί που ξεπέρασαν κάθε όριο ήταν όταν διαμαρτύρονταν ακόμη και για σφυρίγματα στα οικογενειακά διπλά της Τετάρτης!

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, σε μία φάση υπήρξαν νεύρα ανάμεσα στον Ρομπέρτο Μούτσι και τους Αμπέιντ, Κουτρουμπή, με τους δύο τελευταίους να ζητούν φάουλ. Ο Ιταλός, συνεργάτης του Στραματσόνι, είπε στον Αμπέιντ «μη μιλάς, παίξε και δώσε πάσα». «Φάουλ, φάουλ», επέμενε ο Κουτρουμπής.

«Μη μιλάς, Κούτρου. Το φάουλ είναι φάουλ. Μη μιλάς. Ο διαιτητής είναι Ελληνας. Σταμάτα να μιλάς», παρατήρησε ο Μούτσι τον Ελληνα αμυντικό.

Με τέτοια νοοτροπία πώς να πάνε μπροστά; Είναι δυνατόν οι παίκτες του να μην έχουν στο μυαλό τους το ποδόσφαιρο και να φαντάζονται ότι τους κυνηγούν ακόμη και οι ξένοι διαιτητές; Είναι δυνατόν να τα βάζουν ακόμη και με τους δικούς τους, ειδικότερα με όποιον έχει την… ατυχία να έχει σφυρίχτρα στα οικογενειακά διπλά;

Τα ίδια βλέπαμε και στην Ελλάδα την περασμένη περίοδο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού να διαμαρτύρονται σε διαιτητές ή βοηθούς, είτε για ανάποδο πλάγιο άουτ είτε για μη καταλογισμό φάουλ ακόμη και στο κέντρο του γηπέδου.

Αν αυτό είναι εικόνα ομάδας, τότε στον Παναθηναϊκό έχουν χάσει την μπάλα. Αυτά κάνουν ανύπαρκτα περιοδικά όπως το «Παράγκα και Οραμα» και η εμμονή της διοίκησης με τους διαιτητές.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 08/07/2016)

Διαβάστε επίσης

Σε συναγερμό για το… έκτρωμα

Σε συναγερμό για το… έκτρωμα

Διαβάστε τι γράφει ο Βάϊος Μπαλάφας για τις Ενώσεις που «Βράζουν» κατά του Κοντονή - Η ΕΠΟ εξετάζει τη σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. για να… πέσουν οι μάσκες

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Όταν η διαιτησία γίνεται… επικοινωνία!

Ο Βάιος Μπαλάφας γκρεμίζει την προπαγάνδα των δήθεν εξυγιαντών και αναφέρει ότι η χειρότερη διαιτησία του πρωταθλήματος ήταν του Καλογερόπουλου και μόνο με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού.