Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χέρι της… εξυγίανσης «κράτησε» τον Κάκο;

Χέρι της… εξυγίανσης «κράτησε» τον Κάκο;
Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 - 20:36

Κάτι έγινε με τον Κάκο. Οσμή σκανδάλου; Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Στις 27 Απριλίου είχε διαρρεύσει ότι ο πρώην διεθνής Κερκυραίος ρέφερι διεγράφη από τα μητρώα της διαιτησίας, λόγω των επαφών του να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση είχε παρθεί στα μέσα Νοεμβρίου 2015, λίγες μέρες μετά την παρουσία του στην Τούμπα για τον προαναφερόμενο λόγο, ενώ είχε παρακολουθήσει από τη σουίτα του Σαββίδη και το ματς ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-3. Μάλιστα ο τηλεοπτικός φακός τον είχε… συλλάβει να χτυπιέται σε μια χαμένη ευκαιρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ως γνωστόν η συμφωνία Σαββίδη-Κάκου ναυάγησε λόγω των αντιδράσεων των οπαδών, όμως ο Κερκυραίος, πρώην διεθνής ρέφερι, είχε φερθεί σαν παράγοντας. Θυμίζουμε ότι ο Ηρακλής Τσίκινης, επίσης πρώην διεθνής διαιτητής, είχε διαγραφεί, αν και η πρόσληψή του στον Παναιγιάλειο κράτησε μόλις μία μέρα.

Αναμφίβολα ο 46χρονος Τάσος Κάκος πρόσφερε πολλά στη διαιτησία, αλλά στο άρθρο 58 του κανονισμού διαιτησίας, με τον τίτλο «ορισμός διαιτητικού παραπτώματος», παράγραφος 1.4, απαγορεύεται: «Η µε οιονδήποτε τρόπο ενεργοποίηση του (σ.σ. διαιτητή) ως συµβούλου µε εργασιακή σχέση µε ποδοσφαιρικές οµάδες όλων των πρωταθληµάτων. Στην περίπτωση αυτή δεν µπορεί µε κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να επανενταχτεί, ως διαιτητής, στην οργανωµένη διαιτησία ή να διοριστεί ως µέλος οποιουδήποτε οργάνου διοίκησης της διαιτησίας».

Για μια ακόμη φορά η ΚΕΔ (Καραμελίδης, Νταμπώσης, Σωμαρακάκης, Γενναίος) αποδεικνύει πόσο άτολμη και επικίνδυνη είναι. Αν και η διαγραφή του Κάκου δεν διαψεύστηκε από κανέναν, γιατί τώρα διαρρέει ότι η απόφαση ήταν να τεθεί προσωρινά εκτός διαιτησίας, παρότι δεν ήταν στους πίνακες;

Υπάρχει κάποιο… χέρι της εξυγίανσης που κράτησε τον Κάκο στη διαιτησία, αν και ο κανονισμός είναι σαφής;

Αίτηση για εξετάσεις…

Ο Κάκος, παρότι συζήτησε με τον ΠΑΟΚ να αναλάβει πόστο, δεν θέλει να εγκαταλείψει τη διαιτησία, από τη στιγμή που ναυάγησε η συμφωνία. Γι’ αυτό και έκανε αίτηση να δώσει εξετάσεις ως νέος παρατηρητής. Αυτό έχει συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, όμως δεν αξιολογήθηκε. Παρ’ όλα αυτά επιμένει και ίσως να ελπίζει ότι η τρίτη θα είναι και η τυχερή του.

Ο Κάκος, ο οποίος επαναλαμβάνουμε ότι πρόσφερε πολλά στη διαιτησία, αλλά οι κανονισμοί πρέπει να ισχύουν για όλους, πολύ καλά κάνει. Η ΚΕΔ είναι αυτή που προκαλεί.

Διαβάστε επίσης