Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρωτάει και μαθαίνει ο αρχιδιαιτητής…

Ρωτάει και μαθαίνει ο αρχιδιαιτητής…
Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017 - 19:22

Το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους πίνακες των διαιτητών, βοηθών και παρατηρητών της Superleague, που αναμένονται από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και μέχρι το τέλος της. Αναμφίβολα είναι η «καυτή πατάτα» που παραλαμβάνει ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής Βίτορ Μέλο Περέιρα και από τις επιλογές του θα φανεί αν θέλει το 50-50 στην ελληνική διαιτησία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η τελευταία χρονιά ήταν των μεγάλων προκλήσεων με την απίστευτη στοχοποίηση του Ολυμπιακού (θυμηθείτε τα λάθη των Σιδηρόπουλου, Μάνταλου, Κύζα, Κομίνη, Βάτσιου ή την προπέρσινη του Καλογερόπουλου στο ΟΑΚΑ που παρόλα αυτά προκλητικά τον κράτησαν στους πίνακες), αλλά και την αλλοίωση μιας ολόκληρης διοργάνωσης (Κυπέλλου).

Αν και όλα αυτά είναι πρόσφατα κάποιοι νομίζουν ότι οι φίλαθλοι έχουν ξεχάσει και επαναφέρουν στο… κάδρο στοχοποιημένους διαιτητές από την προπαγάνδα και από συγκεκριμένες ΠΑΕ (Μήτσιος, Δελφάκης, Βοσκάκης, Παππάς, Λαμπρόπουλος κτλ), που παρά τη λάσπη δεν πήραν ευκαιρίες για να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες, ούτε ποτέ κάποιος από την ΚΕΔ τοποθετήθηκε επίσημα γιατί δεν ορίζονται. Παράλληλα τα ποδοσφαιρικά παράκεντρα αδυνατούν να κατανοήσουν ότι πλέον η FIFA επέβαλε η διαιτησία να είναι… άβατο, παρά την φιλοσοφία της όποιας διοίκησης προκύψει από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΠΟ.

Ο Περέιρα διανύει τις πρώτες μέρες του στην Ελλάδα. Ο Πορτογάλος γνωρίζει άριστα τι έγινε την τελευταία σεζόν στη διαιτησία, καθώς αναμφίβολα αυτός είναι ο λόγος που ανέλαβε να τη βγάλει από το αδιέξοδο που την οδήγησαν οι επιλογές των Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έκρυψε την έκπληξή του, όταν ρώτησε αν μπορεί να κρατήσει τους ίδιους πίνακες και έλαβε καταφατική απάντηση πως τυχόν αλλαγές μπορεί να κάνει το διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος, δηλαδή μετά τα χειμερινά αγωνιστικά τεστ.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/08/2017)

Διαβάστε επίσης