Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξεφτιλίζεται και η UEFA

Ξεφτιλίζεται και η UEFA
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 - 01:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι, αλλά αν παραμείνεις βυθισμένος σ' αυτό», είναι μια φράση του Οσκαρ Ουάιλντ και κάπως έτσι είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον κατήφορο της διαιτησίας να μην έχει τέλος. Κάθε φορά που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα, ότι υπάρχουν κι άλλα σκαλιά, πιο κάτω και από το πάτο.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η UEFA συγκάλεσε ανεπίσημο δείπνο με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για να τους ακούσει αλλά να μην ανακοινώσει κάποια απόφαση, να μην προκύπτει κάτι που να σταματάει τον κατήφορο.

Για την ακρίβεια ο εκπρόσωπός της, ο Σέρβος Ζόραν Λάκοβιτς, ο οποίος είναι τοποτηρητής του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τη ...συμπαράσταση του Τσέχου υπερσυμβούλου της FIFA, Πετρ Φούσεκ, τους Μάριου Γεωργίου (από την επιτροπή παρακολούθησης της FIFA) και του Ατζελο Ρηγόπουλου (εκπρόσωπος της UEFA) διέρρευσαν ότι έγινε «ένα ανεπίσημο δείπνο και τέθηκαν διαφορετικά θέματα από την κάθε πλευρά και έγινε ένα βήμα μπροστά». Παράλληλα διέρρευσε ότι έγινε ένα βήμα μπροστά, πράγμα περίεργο αφού όχι μόνο δεν πάρθηκε καμία απόφαση, παρά εκφράστηκε η στήριξη στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, την ομοσπονδία και στον Περέιρα!

Παρεμβάσεις και εμφύλιος στην ΕΠΟ

Η UEFA, δεδομένου ότι ο Λάκοβιτς ήταν ο «οικοδεσπότης» αφού έκανε και δηλώσεις, στηρίζει μια διοίκηση που απουσιάζει από όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου και επιτρέπει σε έναν Υπουργό στον Βασιλειάδη να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο. Η UEFA δεν έχει ακούσει κάτι για τον πόλεμο μεταξύ των δυο μπλοκ, που διαμόρφωσαν στο ΔΣ της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ; Δεν διάβασαν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας Στέργιου Αντωνίου και του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου;

«Χειροκροτεί» αποτυχημένους

Η UEFA στηρίζει τον Περέιρα και τους υπόλοιπους ξένους αρχιδιαιτητές (Μαρίν, Λίντμπεργκ), οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης θα φύγουν, εφόσον έφευγαν οι προηγούμενοι, στηρίζει μια διαιτησία που τα κραυγαλέα λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο, τη στιγμή που όλο και περισσότερες ομάδες ζητούν ξένους διαιτητές! Επίσης, με τελευταίο παράδειγμα τις δηλώσεις Κούγια, δεν λείπουν και οι καταγγελίες ότι παράκεντρα παρεμβαίνουν στο ορισμούς. Αρα, οι ξένοι παράγοντες της ΚΕΔ απέτυχαν...

Για όλα αυτά, που δεν είναι και μόνο αλλά χρειαζόμαστε εγκυκλοπαίδεια για να τα γράψουμε, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει. Όμως, γιατί ολόκληρη η UEFA ξεφτιλίζεται και δεν παίρνει ούτε μια απόφαση. Να κάνει κάτι, ή έστω να τους πει να απαντήσουν! Για μια ακόμη φορά η UEFA έμεινε μεταξεταστέα.

Ποιοι έλαβαν μέρος

Στην συνάντηση έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ , Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος αποχώρησε για να παραστεί στο δείπνο με τους φιλοξενούμενης της ΠΟ Ουγγαρίας, όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο ενόψει του σημερινού (12/10) αγώνα της Εθνικής. Από την πλευρά των ΠΑΕ, τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ, Ευαγγελία Σουλούκου, τον ΠΑΟΚ ο αντιπρόεδρος του, Μάκης Γκαγκάτσης, την ΑΕΚ η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Αγγελική Αρκάδη και τον Παναθηναϊκό ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Διαβάστε επίσης

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι

Έπεσαν πανηγυρικά οι μάσκες μετά την απαράδεκτη διαιτησία του Δανού Κριστόφερσεν στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.