Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι

«Τορπίλη» οι ξένοι ρέφερι
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 - 08:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιλογής διαιτητών από το «κάτω ράφι», όπως του Κριστόφερσεν, ο οποίος στο παιχνίδι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 σφύριξε όπως κάποιοι Έλληνες «εξυγιαντές»! Ο 35χρονος Δανός διεθνής είναι επιλογή από το «κάτω ράφι», καθώς αν και είναι διεθνής από το 2013, παραμένει στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, άρα χωρίς εμπειρία από δύσκολα παιχνίδια. Αν ήταν καλός δεν θα τον ανέβαζε η Επιτροπή Διαιτησίας στην πρώτη ή στην ελίτ κατηγορία; Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης τι άποψη έχει απ' αυτού;

Με τη διαιτησία του Κριστόφερσεν έπεσαν πανηγυρικά οι μάσκες. Επιλογές σαν του Δανού αποτελούν «τορπίλη» για το πρωτάθλημα, καθώς δυναμιτίζουν το κλίμα. Πλέον οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει πως αποτελούν άλλοθι, πάντα αγωνιστική η κριτική, για... σφαγές ή αν προτιμάτε για αγωνιστικά «μπλόκα». Παράλληλα αυτή η ΚΕΔ, των τριών ξένων αρχιδιαιτητών, δεν μπορεί να εγγυηθεί το 50-50. Σημειώστε ότι οι φόβοι για το τι θα κάνει ο Κριστόφερσεν είχαν εκδηλωθεί πριν από το παιχνίδι της Κυριακής, μέσω δημοσιευμάτων, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Τριτσώνης τον βαθμολόγησε στις 20 Σεπτεμβρίου σε παιχνίδι του Europa League (Βίντι-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-2).

Μήπως κάποιοι έχουν μαντικές ικανότητες; Μήπως ξέρουν τι τους γίνεται; Ποιο από τα δυο ισχύει; Ο καθένας ας απαντήσει, ή ας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Η ανεξάρτητη ΚΕΔ (αν το πιστεύουν οι ίδιοι δεν σημαίνει ότι το πιστεύει και ο κόσμος) υπό την ηγεσία του Βίκτορ Μέλο Περέιρα έχει δείξει ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων.

Διαβάστε επίσης

Ξεφτιλίζεται και η UEFA

Ξεφτιλίζεται και η UEFA

Ένα σκαλί πιο κάτω για την ελληνική διαιτησία, παρά την τρίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.

Η ίδια συνταγή της ...καταστροφής

Η ίδια συνταγή της ...καταστροφής

Και την προηγούμενη σεζόν ο Περέιρα δεν υπολόγιζε τις βαθμολογίες, δίνοντας ασυλία σε συγκεκριμένους διαιτητές. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας.