Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χωρίς εγγύηση των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ δεν... υπάρχουν ξένοι ρέφερι!

Χωρίς εγγύηση των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ δεν... υπάρχουν ξένοι ρέφερι!
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019 - 09:10
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το μέτρο των ξένων διαιτητών είναι σωστό, αρκεί να είναι υψηλού επιπέδου. Όμως, σα να μην έφτανε που στον πρώτο γύρο έφερναν στην Σούπερ Λιγκ ρέφερι από το κάτω ράφι, για τον δεύτερο γύρο άρχισαν με διαιτητές από το πανέρι, δεδομένης της κακής διαιτησίας του Τίκγκααρντ στο ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1, ο οποίος δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να επιβεβαιώσει ότι ήταν κακός διαιτητής.

Αυτό σημαίνει ότι ο Περέιρα και οι λοιποί παίζουν με τη φωτιά, σύμφωνα με τους ορισμούς που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία (σ.σ.: η ΦΙΦΑ), όπως λένε, στηρίζει τους τρεις ξένους αρχιδιαιτητές, γιατί δεν μεσολαβεί να οριστεί στη Τούμπα διαιτητής από την ελίτ κατηγορία της ΟΥΕΦΑ; Παράλληλα, ο διαιτητής που θα οριστεί να έχει και το φόβο της τιμωρίας.

Πάντως, μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε για τη διαιτησία του Δανού στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, οι παράγοντες της ΚΕΔ άρχισαν να κοιτάνε προς το πάνω ράφι και να ψάχνουν αν όχι διαιτητή από την ελίτ κατηγορία της ΟΥΕΦΑ, τουλάχιστον από την πρώτη και ταυτόχρονα από πρωταθλήματα όπως η Ισπανία, Ιταλία, η Γερμανία, εγκαταλείποντας το κάτω ράφι και το πανέρι. Αν και μόνο που έφεραν διαιτητή στην Ελλάδα διαιτητή σαν τον Τίκγκάαρντ πρέπει να τους διώξουν!

Η... φιλοσοφία της ΕΠΟ

Από την άλλη πλευρά στη διαιτητική πιάτσα κυκλοφορεί ότι η ΕΠΟ βάζει φρένο στην έλευση διαιτητών από μεγάλα πρωταθλήματα και για αυτό βλέπουμε ρέφερι από χώρες όπως οι Ελβετία, Δανία, Αυστρία. Τα επιπλέον έξοδα για την έλευσή τους καλύπτει η Ομοσπονδία, ενώ η Λίγκα να καταβάλει συνολικά 5.000 για τον ρέφερι και τους δυο βοηθούς. Όμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΠΟ δεν καταβάλει τις αμοιβές των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ (= 16.000 για την τριπλέτα) που θα άνοιγε το δρόμο για την έλευση διαιτητών της ελίτ κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης