Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όπως θα φεύγει ο Ελβετός, ας πάρει μαζί του και τον Περέιρα

Όπως θα φεύγει ο Ελβετός, ας πάρει μαζί του και τον Περέιρα
Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020 - 21:13
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όσοι παρακολουθούν τη διαιτησία γνωρίζουν ότι όλα ξεκινούν από τους ακατάλληλους ορισμούς του Περέιρα και της κομπανίας του (Μάριν, Λίντμπεργκ) που τους έβαλαν για να τον ελέγχουν, όμως όλοι μαζί «χορεύουν»... εξυγιαντικά. Σε απλά ελληνικά, το να υπάρχουν κάποιοι διαιτητές σαν τον Φωτιάδη (Καστοριάς) στον πίνακα, δείχνει ότι στη διαιτησία υπάρχουν ακατάλληλοι ρέφερι. Σα να μην έφταναν οι... εγχώριοι «εξυγιαντές», το «νέο φρούτο» είναι... εισαγόμενο! Ο Γερμανός Στέγκεμαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Πορτογάλος Σόουζα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ο Ισπανός Μαρτίνεθ με τον ΠΑΟΚ και ο Ελβετός Σνάιντερ στο Περιστέρι. Ολοι αυτοί σφύριξαν 100-0 κατά του Ολυμπιακού, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει ευνοηθεί, σκανδαλωδώς, από όλους τους ξένους!

Λες και πριν έρθουν να σφυρίξουν τους βάζουν να δίνουν εξετάσεις... εξυγίανσης! Πως αλλιώς να... εξηγήσουμε αυτό το «φαινόμενο»!

Ο Σνάιντερ, στον αγώνα Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1, σφύριξε επτά φάουλ σε βάρος των «ερυθρολεύκων» και εκτός από την αυστηρότατη αποβολή του Ομάρ, με δυο κίτρινες, κάρτα είδαν και οι Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης. Ο Ατρόμητος έκανε 16 φάουλ και κίτρινες είδαν οι Στρούγγης, Γούτας. Αρα, η... εξυγίανση ξεχείλιζε από το ένα άκρο στο άλλο.

Έλεος, με τους διαιτητές που επιλέγουν από τα αζήτητα! Ο Σνάιντερ είναι διεθνής από το 2018 και είναι στην τρίτη, την χαμηλότερη κατηγορία της UEFA. Μέχρι τώρα διαιτήτευσε 12 διεθνείς αγώνες, καθώς στην Ευρώπη σφυρίζει μόνο αγώνες Εθνικών Ομάδων Νέων και Παίδων. Με βάση αυτά τα στοιχεία, με ποια κριτήρια επιλέχθηκε; Γιατί δεν κοιτάνε να φέρουν καλύτερους; Φέρνουν Ελβετούς για να πάνε ο Διαμαντόπουλος και ο Τζήλος να σφυρίζουν εκεί και να αδικούνται οι ομάδες;

Όπως θα φεύγει (και να μη μας ξανάρθει) ο Σνάιντερ γίνεται να πάρει και τον Περέιρα μαζί του; Στην Ελβετία είναι τα γραφεία της UEFA, ας τον στείλουν σε άλλη χώρα για να σώσει τη διαιτησία (μαζί με τον Μάριν που τον προωθούν να αναλάβει τους ορισμούς στη Λίγκα, λες και θα αλλάξει κάτι). Στην Ελλάδα, πήξαμε από... εξυγίανση!

Με διαιτησίες και σαν του Φωτιάδη (Καστοριάς), ο οποίος έδωσε δυο σούπερ ανύπαρκτα πέναλτι στον ΠΑΟΚ, στρώνοντας το... χαλί για το 4-0 επί του ΟΦΗ (που έπαιξε χωρίς οκτώ παίκτες), αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα.

Το ποτήρι ξεχείλισε! FIFA και UEFA επιβάλλεται να τους σταματήσουν.

Διαβάστε επίσης