Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κλαίνε» από τώρα οι ρέφερι της... εξυγίανσης!

«Κλαίνε» από τώρα οι ρέφερι της... εξυγίανσης!
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020 - 21:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Μάιος θα είναι ο μήνας που θα αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ο μήνας που η FIFA, UEFA, θα υποβάλλουν στην Κυβέρνηση την ολιστική μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία θα περιλαμβάνει δομικές αλλαγές στην ΕΠΟ και στη διαιτησία.

Ειδικά για τη διαιτησία, είναι γνωστό ότι για την επομένη τριετία θα περάσει υπό των πλήρη έλεγχο των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών, οι οποίες θα επιλέξουν και νέα τριμελή ΚΕΔ, αποτελούμενη από αλλοδαπούς. Αυτό σημαίνει και σαρωτικές αλλαγές στους πίνακες, κάτι που οι ρέφερι έχουν αντιληφθεί και άρχισαν να... τρέμουν!

Για την ακρίβεια κανείς δεν αισθάνεται σίγουρος, ειδικά αυτοί που έχουν κάνει μεγάλα και καθοριστικά λάθη, λάθη που γίνονταν μόνο υπέρ συγκεκριμένης ομάδας και μόνο εναντίον άλλης ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη... εξυγίανση ταυτίστηκε με τα διαιτητικά «εκτρώματα» και πλέον ούτε οι ίδιοι χρησιμοποιούν και εννοούμε την προπαγάνδα που τη διαφήμισε.

Η συγκεκριμένη πληροφορία, σύμφωνα με την οποία φεύγει όλη η ΚΕΔ, έβαλε όλους τους διαιτητές στην… πρίζα. Ξέρουν ότι θα φύγει πολύς κόσμος, μεταξύ αυτών και οι περισσότεροι από τους διεθνείς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα δυο χρόνια του Περέιρα στην ΚΕΔ «φαγώθηκαν» πάνω από 80 ρέφερι, βοηθοί και παρατηρητές. Αρα, όποιος αναλαμβάνει «σαρώνει» κόσμο για μη… φορτωθεί «αμαρτίες» της προηγούμενης κατάστασης!

Διαβάστε επίσης

Έτσι το... τερμάτισαν στη διαιτησία

Έτσι το... τερμάτισαν στη διαιτησία

Πάντα μας έλεγαν πως γίνονται αυτά που θέλουν FIFA, UEFA. Τι ώρα; Κραυγαλέα λάθη, ακατάλληλοι διαιτητές, απαράδεκτοι αρμόδιοι. Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...

Κραυγαλέα λάθη, εκκωφαντική ασυλία...

Κραυγαλέα λάθη, εκκωφαντική ασυλία...

Οι Φωτιάς, Ευαγγέλου προκάλεσαν στο Βόλος-Ολυμπιακός, οι Διαμαντόπουλος, Ζαχαριάδης στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, όμως κανείς δεν πήγε σπίτι του. Γραφεί ο Βάιος Μπαλάφας...

Ο Μαρινάκης τους γλίτωσε από την ξεφτίλα

Ο Μαρινάκης τους γλίτωσε από την ξεφτίλα

Αν το πρωτάθλημα διακόπτονταν με παύλα στον πρωταθλητή, όπως επιχείρησε μερίδα των ΠΑΕ στην τηλεδιάσκεψη, θα έμπαινε και παύλα στο ποδόσφαιρο! Γράφει ο Βάιος Μπαλάφας...